Nyári veszprémi színházi kavalkád

A Veszprémi Petőfi Színház sikerelőadásai a nyáron több helyen vendégszerepeltek az országban. A bemutatott produkciók nagy vastapsot kaptak mindenütt.

A Soproni Ünnepi Heteken az Anna Karenina című musical operát mutatták be a veszprémiek, a közönség hosszú percekig ünnepelte a darabot színpadra állító stábot. A Városmajori Színházi Szemlén az Adáshiba című komédiával és A kávéház című vígjátékkal képviseltette magát a teátrum nagy sikerrel.

A Balatonfüredi Művészeti Fesztiválon a Levelek a lövészárokból című produkciót mutatta be a veszprémi színház az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából. A fesztiválon a veszprémiek Operettgáláját is megtekinthették a nézők. Ugyancsak a balatoni városban volt a premierje a Titus Andronicus című tragédiának, az előadás William Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából került színre. Mindegyik vendégelőadás nagy tetszést aratott a közönség körében.

Image

A nyár végén a Tihanyi Szabadtéri Játékokon az Adáshiba volt látható, a Pápán, az Esterházy kastélyban pedig a Veszedelmes viszonyokat mutatta be a társulat. Ezzel az előadással a veszprémi szerepelnek  a Vidéki Színházak Találkozóján ősszel a Thália Színházban.