Novemberben mutatják be Békéscsabán a Viktória című nagyoperettet


Novemberben láthatja a közönség Ábrahám Pál Viktória című nagyoperettjét a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház közös bemutatójaként.

Az operett egy első világháborús magyar honvéd kapitányról, a szárnysegédjéről, a szépséges Viktóriáról és a szerelemről szól. Egy gyönyörű történet arról, hogy a szerelem mindent legyőz: háborút, fogolytáborokat, országhatárokat – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A két szerelmest szétszakítja a zűrzavaros történelem, az első világháború, de végül a hosszú viszontagságok után egymásra találnak – mondta el a műsorban Bozsó József, a Magyar Zenés Színház igazgatója.

Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója elmondta: az előadással a trianoni békediktátum 100. évfordulójára is emlékeznek. Beszélt arról is, hogy nem ez az első, hogy a két színház együtt dolgozik, évtizedek óta jó a kapcsolat a két intézmény között.

Megjegyezte, hogy John Webster nagykövet szerepét Kelemen Csaba betegsége miatt Szolnoki Tibor játssza a színpadon. Viktóriát Benedekffy Katalin és Vörös Edit alakítja, a huszárfőhadnagy szerepében Domoszlai Sándort, Jancsit pedig Bozsó József alakítja – ismertette a további szereposztást Bozsó József, aki az előadás koreográfusa is egyben.

Emellett Puskás Dániel, Nádra Kitti, Steinkohl Erika, Tomanek Gáboris látható többek között a színpadon, az előadásban fellépnek a színház fiatal művészei, valamint a békéscsabai színház tánckara is – mondta.