Maradjunk kapcsolatban!

Premier

Nők az idegösszeomlás szélén – Bemutató az Átrium Film-Színházban

Nők az idegösszeomlás szélén címmel Pedro Almodóvar filmje alapján készül musical; a Budapesti Operettszínház Réthly Attila rendezésében látható, mediterrán indulatokkal átszőtt zenés produkciójának bemutatóját pénteken tartják az Átrium Film-Színházban.

A spanyol filmrendező első komoly nemzetközi elismerést hozó filmjének musicalváltozatát Magyarországon először a Budapesti Operettszínház művészeinek tolmácsolásában láthatja a közönség – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Pedro Almodóvar Oscar-díjra jelölt alkotásából David Yazbek és Jeffrey Lane készített musicalt, amely 2010-ben debütált a Broadwayn, majd 2015-ben a szinte teljesen átdolgozott és az Almodóvar-film szellemiségét még inkább tükröző darab a West Enden mutatkozott be, ahol jelenleg is sikerrel fut. A Budapesti Operettszínház ez utóbbi változatot tűzi műsorára Varró Dániel fordításában és dalszövegeivel.

Az 1988-as Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című film megindító női monológok sora a boldogságról, a magányról, a női lélek működésének rejtelmeit mutatja be, a háttérben Madrid színes, lüktető forgatagával. Bár a musical szerzői nem spanyolok, a zene és a történet hűen tükrözi Almodóvar mediterrán indulatokkal átszőtt, jellegzetesen spanyol világát – olvasható a darab ismertetőjében.

A Budapesti Operettszínház előadása nők és férfiak viszonyáról, szerelemről, árulásról és megcsalásról szól, miközben tele van életörömmel és humorral. A darab kivételes helyzetbe hozza a társulat színésznőit: a színház vezető művészei – Peller Anna, Janza Kata, Simon Panna, Gubik Petra és Ábrahám Gabriella – brillírozhatnak az eltérő élethelyzetekből érkező, más-más utat bejáró, az őrület különböző fokaira eljutó nők szerepeiben.

Mellettük fontos feladat hárul az életük férfijait megjelenítő színészekre: a szívtipró Iván szerepében Szomor Györgyre, a világban bizonytalanul tébláboló fiúként színpadra lépő Kocsis Dénesre és a történet mesélőjére, a taxisofőrt alakító Mészáros Árpád Zsoltra.

Az előadás díszletét Khell Csörsz, a jelmezt Velich Rita tervezte. A produkció zenei vezetője Kovács Adrián, koreográfusa Balogh-Barta Viktória.

Hirdetés

Premier

A vámpír és az Oberon látható az Erkelben

Pénteken Heinrich Marschner A vámpír című műve hangzik el koncertszerű változatban, vasárnap a Kolozsvári Magyar Opera mutatja be Carl Maria von Weber Oberon című alkotását a budapesti Erkel Színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Mondj egy mesét! címmel készül bemutatóra a Kolibri Színház

Mondj egy mesét! címmel láthatja a közönség a Kolibri Színház legújabb, improvizációra épülő előadását szombaton Budapesten. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Spanyol rendező előadását mutatják be a kolozsvári magyar színházban

Paco Alfonsín spanyol rendező Csehov Regény nagybőgővel című novellája nyomán készült előadását mutatják be szombaton a kolozsvári magyar színházban. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Bognár Péter darabját mutatja be a Katona József Színház

Kortárs író, Bognár Péter darabját mutatja be kedden a Katona József Színház a Kamrában; a fiatal szerző a színház számára írt Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című művét Gothár Péter állítja színpadra. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Két bemutatót tart karácsony előtt a Katona József Színház

Két bemutatót tart karácsony előtt a Katona József Színház: kortárs szerzők, Pintér Béla és Bognár Péter darabját tűzi műsorra. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A Háború és békét mutatja be a Vígszínház

December 16-án, szombaton mutatja be a Vígszínház Lev Tolsztoj világhírű klasszikusát, a Háború és békét. Az előadás főbb szerepeit Király Dániel, Bach Kata, Wunderlich József, Hevér Gábor, Hegyi Barbara, Seress Zoltán és Szilágyi Csenge alakítja, a produkció rendezője Alekszandr Bargman. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: