Nemzetközi szereposztásban lesz látható A trubadúr a Margitszigeten

Dinara Alieva azeri szoprán és Riccardo Massi olasz tenor főszereplésével lesz látható Giuseppe Verdi A trubadúr című operája pénteken és vasárnap a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A Budapesti Nyári Fesztivál idei nagy operabemutatóját Vámos László hagyományos rendezésében és Csikós Attila korhű látványvilágával láthatja a közönség – közölte a Szabad Tér Színház az MTI-vel.

Az előadás különlegessége, hogy a főbb szerepekben olyan neves művészek mutatkoznak be, akik először lépnek fel Magyarországon. Leonora szerepében a fiatal azeri szoprán, Dinara Alieva lép színre, aki 2007-ben megnyerte a Maria Callas Nemzetközi Énekversenyt, 2010-ben pedig a moszkvai Bolsoj szólistája lett, ahol az operairodalom számos főbb szerepét elénekelte. Azóta a legjelentősebb operaházak és koncerttermek állandó vendége.

Manricóként Riccardo Massi olasz tenor mutatkozik be a budapesti közönségnek, aki az olasz spinto repertoár kiváló értelmezőjeként világszerte elismerést vívott ki magának Puccini és Verdi hőseinek megformálásával.

Azucena szerepében a világszerte elismert mezzoszoprán, Komlósi Ildikó lép színre a Margitszigeten, Luna grófot Kálmándy Mihály bariton ebben a rendezésben először alakítja. Az előadást Kocsár Balázs vezényli, közreműködik a Magyar Állami Operaház zenekara, énekkara és tánckara.

A trubadúr, amely 130 éve szerepel az Operaház repertoárján, a Margitszigeti Nagyszínpad történetének is kiemelt jelentőségű darabja. A szabadtéri színpad megnyitásának első évében, 1938 nyarán mutatták be először Oláh Gusztáv rendezésében, majd többszöri felújítást és színre vitelt követően, az 1992-es legutóbbi bemutatója után 25 évvel tér vissza a Margitszigetre, ahol a Vámos László-féle rendezést utoljára láthatja a közönség.