Negyedik alkalommal versengenek a színházak művészei és dolgozói Kecskeméten

Negyedik alkalommal versengenek a színházak művészei és dolgozói június 25-én és 26-án Kecskeméten. Az idei OlimpiART-ra százhúsz nevezés érkezett – tájékoztatta az MTI-t Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója.

A direktor emlékeztetett arra, hogy a művészolimpia megszervezésével régi hagyományt elevenített fel a kecskeméti Katona József Színház. A színészek közötti megmérettetés a 2000-es években nagy sikerrel zajlott Budapesten, a versenynek 2013 óta ad otthont Kecskemét.

Az idei színészolimpiára tizenkét hazai és határon túli színházból, mintegy százhúsz nevezés érkezett. A jelentkezők nyolc sportágban mérik össze erejüket és ügyességüket. A labdarúgás, a kosárlabda, a strandröplabda és teniszbajnokság éppúgy nagy küzdelmeket ígér, mint a futás, úszás, asztalitenisz vagy a sakk – mondta az igazgató. A nevezések alapján megállapítható, hogy az asztalitenisz, a foci és a futás ígérkezik a legnépszerűbb versenyszámnak – fűzte hozzá.

Koncz Gábor – a versenysorozat állandó résztvevője – ezúttal is benevezett, a pingpongasztaloknál tűnik majd fel. Homonnay Zsolt, az Budapesti Operettszínház művésze és a jelenleg szabadúszó Kolovratnik Krisztián teniszmérkőzéseken bizonyítják tudásukat – árulta el az igazgató.

A IV. OlimpiART művészolimpia Kecskemét számos sportlétesítményében zajlik majd. A szombati programok az Olasz Meló Zenekar koncertjével zárulnak. A vasárnapi ünnepélyes eredményhirdetést követően pedig ismét lesz fociderbi a Kecskeméti Közélet Csapatával, az Írók Válogatottjával és a Színész Válogatottal. A versenyek és programok látogatása ingyenes.