Maradjunk kapcsolatban!

Látcső

Négy saját bemutatóval és vendégjátékokkal készül a Zenthe Ferenc Színház az új évadra

Négy saját bemutatóval és számos vendégjátékkal, köztük a Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház és a Veszprémi Petőfi Színház produkcióival várja a közönséget a következő évadban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

Susán Ferenc rendező, a színház produkciós vezetője az új évadot bemutató pénteki salgótarjáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Funtek Frigyes rendezte Holt költők társasága, a Veszprémi Petőfi Színház előadása, valamint a Boross Martin által rendezett, Szabó P. Szilveszter főszereplésével bemutatandó Semmelweis című “oratorikus kórkép”, a Budapesti Operettszínház produkciója is a Tolnay Klári-bérletsorozatban kapott helyet.

Cserhalmi György főszereplésével, Vidnyánszky Attila rendezésében mutatja be a Nemzeti Színház a Körhintát, a Bartók Kamaraszínház Őze Áron főszereplésével a Rák Jóska – Dán királyfi című tragikomédiát. Az ötödik vendégdarab pedig a József Attila Színház nápolyi komédiája, a Filuména házassága lesz Vándor Éva és Nemcsák Károly főszereplésével.

Öt vígjátékot visznek színre a Vertich József-bérlet keretében. Műsoron lesz a Forgatókönyv Szerednyey Bélával, A New York-i páparablás Székhelyi Józseffel, a Portugál Madarász Mátéval. Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékában Hirtling Istvánt láthatják a nézők, a Shirley Valentine című lírai komédiában pedig Vándor Éva lesz a címszereplő.

Az ősszel hetedik évadát kezdő Zenthe Ferenc Színház négy saját premierrel készül az új szezonra. Október 1-jén a Váci Dunakanyar Színházzal közös produkcióban viszik színre Molnár Ferenc Az ördög című Mefisztó-történetét a főbb szerepekben Fenyő Ivánnal és Mészáros Mátéval. Hunyady Sándor Lovagias ügy című vígjátéka lesz a második bemutató Vándor Évával és Koltai Róberttel a főszerepben.

Márciusban láthatja a közönség az Erdő című előadást, Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij vígjátékát, majd májusban kerül színpadra Arthur Miller Pillantás a hídról című drámája, amelyben Eddie-t Máté Krisztián, Beatricét Kökényessy Ági alakítja.

A nagyszínpadi premierek mellett a Zenthe Szalonban négy új felolvasószínházi produkcióval várják a közönséget: Popper Péter Útvesztő, Madách Imre A civilizátor, Marschalkó Zsolt Homokvihar és Szmodis Jenő Ultimátum című darabjaival.

A 2018/2019-es évadban három új rendezővel, Gaál Ildikóval, Bakos Kis Gáborral és Kis Domonkos Márkkal dolgozik majd a salgótarjáni társulat, a negyedik premier rendezője Susán Ferenc lesz.
A zenés előadások között bemutatják Salgótarjánban Verdi Traviata című operáját, a Paprikáscsirke, avagy stex és New York című vígjátékot, a Boldogságot Rékasi Károllyal és Pikali Gerdával, és fellép az Experidance is Cinderella című produkciójával.

Folytatják a népszerű Kedvenc színészeink sorozatot is a Zenthe Szalonban. A kötetlen beszélgetések vendége lesz mások mellett Fenyő Iván, Bozó Andrea, Kökényessy Ági és Máté Krisztián.

A sajtótájékoztatón Simon Lajos színházigazgató megemlékezett a közelmúltban 57 évesen elhunyt Tóth Zoltán színművészről, aki négy évig játszott Salgótarjánban. Mint fogalmazott, Tóth Zoltán ugyanolyan csendben, titokzatosan, búcsú nélkül lépett ki ebből az árnyékvilágból, mint utolsó szerepében, az Augusztus Oklahomában Beverly Westonjaként.

Hirdetés

Látcső

Fülöp Péter igazgathatja tovább a Csiky Gergely Színházat

Az intézményt jelenleg is igazgató Fülöp Pétert bízta meg további öt évre a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetésével a somogyi megyeszékhely közgyűlése csütörtökön. (tovább…)

Tovább olvasom

Látcső

Tizennégy premier a debreceni Csokonai Nemzeti Színház következő évadában

Tizennégy premierrel készül a 2018-2019-es évadra a debreceni Csokonai Színház – jelentette be a teátrum leköszönő igazgatója szerdán sajtótájékoztatón. (tovább…)

Tovább olvasom

Látcső

A magyar V4-elnökség lezárásaként rendezik meg a váci VéNégy fesztivált

A magyar V4-es elnökség átadása alkalmából június 29-én ünnepi díszelőadással kezdődik a váci VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, amelyen július 5. és 8. között változatos kulturális programok várják a közönséget. (tovább…)

Tovább olvasom

Látcső

Gemza Péter a Csokonai Színház új igazgatója

A teátrum eddigi művészeti vezetője július 1-jén veszi át a színház igazgatását. (tovább…)

Tovább olvasom

Látcső

Fekete Péter lett az új Kultúráért felelős államtitkár

Áder János köztársasági elnök kedden az Országház épületében kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának államtitkárait, akik egyúttal hivatali esküjüket is letették. Az államfő a miniszterelnök javaslatára összesen 54 államtitkári, illetve közigazgatási államtitkári kinevezési okiratot adott át. A köztársasági elnök 2018. május 22-ei hatállyal Fekete Pétert az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárává nevezte ki. (tovább…)

Tovább olvasom

Látcső

Tizenegy bemutatót tervez a Vörösmarty Színház következő évadában

Tizenegy bemutatót tervez a székesfehérvári Vörösmarty Színház a következő évadban; a premierek között lesz a Perelj, Uram!, a Mercedes Benz, Az én kis hűtőkamrám, a Chicago, a 80 nap alatt a Föld körül, Az ember tragédiája és A vágy villamosa című darab is. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: