Monte Cristo Tokajban

Szomor György musicaljéből a 125. előadás

Alexandre Dumas regényea világirodalom egyik legnépszerűbb műve, a könyv, amit nem lehet letenni. A musicalt pedig levenni nem lehet a repertoárról. Legközelebb Tokajban játssza a Békéscsabai Jókai Színház.

Mi a folyamatos siker titka? Kalandos, izgalmas történet szerelemről és árulásról, jóságról és gonoszságról, őszinte szenvedélyekről és aljas cselszövésről. A bosszú regénye, amelyben végül az igazság győz, és mindenki elnyeri méltó jutalmát vagy büntetését.

A musical ősbemutatója a 2011-12-es évad nyitányaként került színre az akkor még Békés Megyei Jókai Színházban. Az idős Edmond Dantés szerepét Szomor György játszotta, aki a nagyszabású produkció zenéjét szerezte, dalszövegeit írta és az előadást is rendezte. A klasszikus irodalmi művet Pozsgai Zsolt alkalmazta színpadra. Remekmű született, ami azóta is – bár már nem az első szereposztással – kőszínházban és nyári játékokon egyaránt hódít. 2016-ban a Jókai Színház 100. előadásának tapsolt a Szarvasi Vízi Színház közönsége.

Monte Cristo grófja az idei, immár nyolcadik szarvasi szezonban három estén „vendégeskedett” augusztus elején a Körös fölötti színpadon, és újra meghódította a publikum szívét. A Szarvasi Vízi Színházat a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. üzemelteti, melynek kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt.

A musicalt a hónap utolsó napján Tokajba, a Fesztiválkatlanba viszi a Jókai Színház társulata, augusztus 31-én 20 órától ott lesz a Monte Cristo 125. előadása. A főbb szerepekben Vastag Tamás, Gulyás Attila, Gubik Petra, Bartus Gyula, Presits Tamás, Katkó Ferenc, Liszi Melinda, Gerner Csaba és Szőke Pál látható.