A Monte Cristo grófja című musical látható novemberben a BOK Csarnokban

Dumas klasszikus műve, a Monte Cristo grófja musical formájában, dalok és tánckoreográfiák kíséretében kel életre november 11-én Budapesten a BOK Csarnokban, decemberben pedig Pécsett és Veszprémben mutatják be a produkciót.

Az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Szomor György színművész, énekes, az előadás rendezője elmondta: igazi drámáról van szó, amelyet nem volt könnyű színpadra alkalmazni. A háromkötetes mű musicalváltozatát szerzőtársával, Pozsgai Zsolttal készítették el, a történetet két felvonásban adják elő.

Az előadás olyan kérdéseket vet fel, minthogy lehet-e büntetlenül kárt okozni másnak, elfedheti-e az idő homálya a múltban elkövetett bűneinket, van-e értelme bosszúnak.

Szomor György, aki az előadás zenéjét szerezte, dalszövegeit írta és a főszerepet alakítja, elmondta, hogy a 130. előadást fogják játszani a musicalből. A produkció népszerűsége annak is köszönhető, hogy a néző úgy érzi, hogy ami a szeme előtt zajlik, az vele is megtörténhetett volna – tette hozzá.

A darab női főszerepét Gubik Petra alakítja, aki a műsorban arról beszélt, hogy a történet mozgatórugója a szerelem. Mint kiemelte, a közönséget a történet és a zene is magával ragadja, amelyben a lírai részek mellett a humor is helyet kap.

A Békéscsabai Jókai Színház 2011-ben mutatta be a Monte Cristo grófja című musicalt. Az előadás díszletét Fekete Péter, a jelmezeket Papp Janó tervezte, a produkció koreográfusa Fejes Kitty.