Megszületett a Magyar Teátrumi Társaság szakmapolitikai programja

Ünnepi közgyűlés Székesfehérvárott

A Magyar Teátrumi Társaság Egyesület 2010. május 9-én, Székesfehérvárott, a Vörösmarty Színházban tartotta ünnepi közgyűlését.

A közgyűlésen a Magyar Teátrumi Társaság megvitatta és egyhangúan elfogadta szakmai programját. A közgyűlés vendégeként felszólalt Halász János országgyűlési képviselő, a Parlament Kulturális Bizottságának alelnöke és L. Simon László országgyűlési képviselő, a Fejér megyei Közgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, akiket a Társaság tagjai megismertettek a szakmai program alapvetéseivel.

Spányi Antal székesfehérvári püspök

A Magyar Teátrumi Társaság az új kormány figyelmébe ajánlja javaslatait, melyeket írásban is eljuttat a leendő kulturális kormányzat vezetői számára. A Társaság szakmai programja hamarosan elérhető lesz a www.magyarteatrum.hu oldalon is.

Csiba JulcsiPápai Erika

A közgyűlésen felszólalt a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség elnökeként Gergely László, aki bemutatta a 2010. márciusában megalakult nemzetiségi színházi szövetséget.

Pokorni Zoltán és Mátray László

A Magyar Teátrumi Társaság képviselői részt vettek a Mozaik Színészünnep és Kaszás Attila-díj gálán, ahol többek közt a Beugró (Pokorny Lia, Rudolf Péter, Novák Péter), Rátóti Zoltán és zenekara, Pápai Erika, Szarvas József, a Vörösmarty Színház színészei és az Experidence táncegyüttes emlékezett a három éve elhunyt, elismert színművészre. A harmadik alkalommal kiosztásra kerülő Kaszás Attila díjat 2010-ben a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház színművésze, Mátray László kapta. 

ExperiDance Tánctársulat