Megkezdődött a színházi évad Békéscsabán

Négy nagyszínpadi bemutatóval és két stúdió-, valamint három mesedarabbal mutatkozik be az új színházi évadban a Békéscsabai Jókai Színház – mondta a teátrum direktora, a már hagyományosan nyilvánosan megtartott évadnyitó társulati ülésen, a színház előtti téren szombaton.

Seregi Zoltán hozzátette: a repertoárt ismét úgy állították össze, hogy megfeleljenek ars poeticájának, vagyis továbbra is él majd az az elv, ami az elmúlt öt év sarokpontja: közérthető művészetet és minőségi szórakoztatást kell nyújtani a közönségnek.

A nyilvános társulati ülésen a színház művészei ízelítőt adtak a már készülő darabokból, sőt az előadások rendezői, művészei közül is többen bemutatkoztak.

Az idei évad szeptember 21-én kezdődik, amikor a kamaraszínházban mutatják be Noal Coward: Vidám kísértet című komédiáját Kiss József rendezésével. A nagyszínpadon pedig októberben kerül színre Arthur Miller: Pillantás a hídról című színműve. A darabot Csiszár Imre rendezi. A következő előadás egy ősbemutató, színre viszik Rákosi Viktor Elnémult harangok című, 1903-ban megjelent regényét Nemlaha György átdolgozásával. A darabot Pataki András rendezi.

A teátrum megemlékezik Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójáról is. Ennek keretében mutatják be Szente Béla: Szárnyad árnyékában című történelmi játékát Seregi Zoltán rendezésében.

A bemutatók sorát Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátéka követi a nagyszínpadon Katkó Ferenc rendezésében, majd az évad Terrence McNally-David Yazbek: Alul semmi című zenés komédiájával zárul. A darabot a színház művésze, Tege Antal rendezi.

A színház az idei évadban is folytatja hagyományát, így három mesedarabot is előadnak. Az első bemutatón Kocsák Tibor-Bozó József: Kukac Kata című mesemusicaljét viszik színre Bozó József rendezésével, majd Weber Kristóf-Zalán Tibor: A sHÓwKirályné című zenés mesejátékát adják elő. A darabot Merő Béla rendezi. Végül pedig Szarka Gyula-Zalán Tibor: Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című zenés mesejátéka kerül színre Karczag Ferenc, Jászai Mari-díjas művész rendezésében.

Repertoáron marad a Monte Cristo grófja, az Egy őrült naplója, A beszélő köntös, a Leszállás Párizsban. Tovább játsszák a Hajnalban, délben, este és a My Fair Lady című darabot is.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/magyarteatrum/public_html/wp-includes/functions.php on line 4344