Maradjunk kapcsolatban!

Röviden

Megkezdődött a Magyar Teátrumi Társaság közgyűlése

Készült

on

A napirendi pontjai között szerepel az új tagok felvétele, az elnökség megválasztása, valamint megvitatják az aktuális színházszakmai kérdéseket is.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az MTT tisztújító közgyűlésén hétfőn Budapesten elmondta: “az elmúlt évtized kellő és átgondolt munkával kitöltve elégséges idő volt ahhoz, hogy a Magyar Teátrumi Társaság ne csak jelenlétét, de súlyát és fontosságát is rögzítse a magyar színházi és kulturális életben”.

Az államtitkár, aki a Magyar Teátrumi Társaság alapító tagja, a Magyar Teátrum kiadvány főszerkesztője, hangsúlyozta, hogy a társaság nem valami vagy valakik ellen, hanem valamiért, valakikért jött létre.

A szakmai szervezet tevékenységéről szólva emléketetett arra, hogy a Magyar Teátrum című lap lehetőséget ad a társaság tagszínházainak a megmutatkozásra: tíz évfolyam, száz szám, több mint egy millió lap jelent meg. “Magyar Teátrum Díj a háttérszakmák legkiválóbbjainak, színházi fesztiválok Szarvason, Tusnádfürdőn és Délvidéken, programok tucatjai, százai jelzik, fémjelzik munkánkat” – mondta.

Mint felidézte, a Magyar Teátrumi Társaság létrehozása arra irányult, hogy valamennyi magyar nyelvű játszóhely határon innen és túl rendelkezzen kellő érdekvédelemmel, érdeklődése centrumában a magyar nyelvvel ápolhassa a színházi hagyományokat és önmagát kellő súllyal és méltósággal definiálhassa a teljes magyar színházi struktúrában.

Az elmúlt tíz év ezen feltételek megteremtésének az időszaka volt, a következő tíz évnek arról kell szólnia, hogy a megteremtett lehetőségekkel hogyan tudunk élni. A felmutatott értékeinket megtartva hogyan leszünk képesek a színházi életet és szemléletet minőségi produkciókkal magunk is formálni – mondta Fekete Péter.

“Az összefogás megteremtődött, a szándék programmá szélesedett, a tervek mára elvitathatatlan eredményekké váltak. Éljünk, legyünk képesek élni mostantól azzal, amit a tíz év alatt létrehoztunk a magunk és mások javára” – fogalmazott az államtitkár.

A budapesti Nemzeti Színházban tartott közgyűlésre a Magyar Teátrumi Társaság 65 tagszervezetének képviselői kaptak meghívást.

A napirendi pontok között szerepel az új tagok felvétele, tisztújítás, az elnök és az alelnökök, valamint a Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztása. A résztvevők beszámolót hallhatnak a Magyar Teátrumi Társaság alapítása óta eltelt tíz évről, megvitatják az aktuális színházszakmai kérdéseket és szó esik a TAO támogatás megszüntetésével létrejövő helyzetről is.
A szervezet tagjai közé a közgyűlés első felében felvételt nyert a Fórum Színház, a Magyarországi Német Színház és a Budapest Táncszínház.

Hirdetés

Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű