Megkezdhette kifizetését a Színházi Szolidaritási Alap


Ahogy korábban megírtuk, Színházi Szolidaritási Alapot állított fel Kálomista Gábor, a Thália Színház ügyvezetője és Schell Judit, a teátrum művészeti vezetője.

Az Alap célja, hogy azoknak a művészeknek, akiknek nincs állandó szerződésük “kőszínházi” vagy egyéb intézménnyel, az elkövetkezendő nehéz időszakra a lehetőségekhez mérten támogatást nyújtson.

2020. április 10-én a Fővárosi Bíróság határozata alapján bejegyzésre került a Színházi Szolidaritási Alap így megkezdődhettek a kifizetések. A minimálbérrel nagyságrendileg megegyező adómentes támogatásban részesítik a kérelmezőket, melyet kétszer 80.000 forint részletben folyósítanak, két hónap alatt.

A most rendelkezésre álló forrásból, ami húszmillió forint, egyelőre 118 olyan művészt tudnak támogatni, akik az elmaradó előadások miatt minden várt bevételüktől elestek.

Ez még csak az első lépés, folytatják a munkát és a gyűjtést.  Ahogy az alapítvány további forrásokhoz jut, további bajban lévő alkotókat tudnak majd támogatni, ezért a hozzájárulásokat továbbra is várják az MKB 10300002-13180023-00014900 bankszámlaszámra.