Meghirdették az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsorát


Meghirdették a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelye, az Újszegedi Szabadtéri Színpad nyári műsorát, ahol egy koncertsorozat mellett öt színházi előadás várja majd a közönséget nyáron – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Július 7-én és 8-án a Játékszín vendégjátékaként a Menopauza musical érkezik Szegedre. Bereczki Zoltán rendezésében Hernádi Judit, Falusi Mariann, Tóth Enikő és Szőlőskei Tímea viszi színre négy nő történetét fülbemászó slágerekkel.

A Szegedi Nemzeti Színház idei évadának egyik legnépszerűbb bemutatója volt Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István Egy csók és más semmi című zenés vígjátéka. Juronics Tamás rendezését július 15-én láthatja a közönség.

A világ egyik legkedveltebb zeneművét, A varázsfuvolát Gemza Péter rendezésében augusztus 4-én játsszák az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A Mozart-mű a debreceni Csokonai Színház vendégjátéka.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon augusztus 12-én a Nemzeti Táncszínház és a Duna Művészegyüttes Héttorony című produkciója Makovecz Imre építész szellemi örökségének állít emléket. A darabot, melyben Kiss Ferenc zeneművei az Etnofon zenekar előadásában csendülnek fel, Juhász Zsolt koreográfus állította színpadra.

A nyári előadás-sorozatot a komédia mestere, Neil Simon krimibohózata, a Pletykafészek zárja augusztus 18-án és 19-én. A Veres1Színház produkcióját Nagy Sándor rendezte.

A fesztivál már korábban meghirdette újszegedi koncertsorozatát, amely Zorán és kiváló zenésztársai fellépésével indul június 28-án. Ezután Ezzel még tartozom című estjén Demjén Ferenc hoz el válogatást Újszegedre. Augusztus 2-án az Omega Naplemente emlékkoncerten idézik fel az együttes zenei világát.
Augusztus 16-án Dolhai Attila, Oszvald Marika, Fischl Mónika és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös estje lesz hallható Zenére fel! címmel, a Budapest Folk Dance táncosainak közreműködésével.

Július 26-án Al Di Meola utánozhatatlan gitártechnikája és sokszínű zenei világa kápráztatja el a közönséget. Július 12-én Palya Bea dalai, augusztus 9-én pedig a Kispál és a Lovasi formáció zenéje szórakoztatja az újszegedi közönséget.