Már több mint háromszázan írták alá Rákay Philip petícióját


Már több mint 300 közéleti szereplő és művész írta alá azt a petíciót, amelyet Rákay Philip indított arra reagálva, hogy Gyurcsány Ferenc azt írta a Facebookon: hatalomra kerülésük esetén Vidnyánszky Attilát és támogatóit, a magyar kulturális élet meghatározó személyiségeit földönfutóvá teszik- írja az origo.hu

A portál felidézi, hogy a Kossuth-díjas és a Nemzeti Színházat vezető Vidnyánszky Attilát nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének. A cikk felidézi, hogy a Mejerhold-díjas, Európa színpadjain is vitathatatlan sikereket elérő művész egyszerre színházi újító és egyszerre közismerten konzervatív ember.

Gyurcsány Ferenc szavai komoly felháborodást váltottak ki. Mások mellett Rákay Philip is megírta gondolatait a portálnak, amelynek nagy visszhangja lett és amelyet egy tiltakozó aláírásgyűjtés követett.

A Tiltakozunk! című petícióban Rákay Philip arról írt, hogy a magyarországi politikai ellenzék vezéralakjának nyilatkozata “rendkívül veszélyes határ átlépését jelzi: egy ma aktív pártpolitikus ezáltal a XX. század legsötétebb időszakainak, Lenin, Hitler és Sztálin, illetve gyalázatos magyarországi követőik világának visszahozatalát tartja kívánatosnak. Mi, magyar művészek, alkotók, értelmiségiek, közéleti emberek tiltakozunk az ilyesfajta fenyegetés ellen, egyben kifejezzük szolidaritásunkat a megtámadott művészekkel” – olvasható a petícióban.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/magyarteatrum/public_html/wp-includes/functions.php on line 4344