Már lehet nevezni a Nemzeti Színház szpotjátékára

Egy Shakespeare-t népszerűsítő, flashmob-szerű, telefonnal készített kisfilmet várnak december 1-ig.

A Szerelmes Shakespeare címmel 15-25 éves fiatalok számára meghirdetett versenyre a jelentkezőktől egy általuk választott Shakespeare-szövegrészletet várnak, amelyet egy tetszőleges, nyilvános helyen mondanak el és vesznek fel telefonjukkal. A legjobb pályamunkákat értékes nyereményekkel díjazzák – olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Nemzeti Színház decemberben mutatja be A vihar című drámát, amely Shakespeare utolsó műve. Mint írják, a teátrum repertoárján évek óta nagy sikerrel fut Shakespeare két másik darabja, a Szentivánéji álom, és az Othello is, melyek központi témája szintén a szerelem.

A felhívásra önállóan vagy párban készített flashmob-szerű telefonos videóval lehet jelentkezni. A kisfilm bárhol elkészülhet, ahol mások előtt népszerűsíteni lehet Shakespeare-t. “Felmehetsz a Várba, vagy ki a Hősök terére, de akár szavalhatsz a 7-es buszon vagy egy folyó partján, a fantáziádra bízzuk” – olvasható a szervezők közleményében.
Az elkészült videókat, amelyek maximum 1 percesek lehetnek, a Nemzeti Színház Instagram-oldalára a beérkezés sorrendjében töltik fel. A kreatív videókat háromtagú zsűri – Szász Júlia színművész hallgató, valamint Farkas Dénes és Rácz József színművész – értékeli.

A játék eredményhirdetését december 10-én tartják. A díjkiosztót A vihar című darab bemutatóján, december 20-án a Nemzeti Színház nagyszínpadán rendezik meg.

A játékban a közönség is szavazhat, a saját névvel ellátott videókat és a közönség szavazatait a vihar@nemzetiszinhaz.hu email címre várják.

Az új pályázatot a tavalyi, Az ember tragédiája előadásához kapcsolódó szpotverseny sikere nyomán hirdetette meg a Nemzeti Színház – áll a közleményben.