Május 20-án indul a szezon a fertőrákosi barlangszínházban


Komoly- és könnyűzenei koncertek, tánc- és színi előadások, musicalek és operett is szerepel a fertőrákosi barlangszínház idei évadának műsortervében, a szezon május 20-án kezdődik a Sopron Táncegyüttes műsorával – tudatta a barlangszínházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

A Sopron Táncegyüttes Mert másról álmodunk… című műsorával lép színpadra, majd másnap ugyanezzel a címmel a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai, népzenészei és a Pendelyes Táncegyüttes előadásával folytatódik a program.
Május 26-án a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet ötven zenésszel, május 27-én és 28-án pedig a Rátonyi Róbert Színház mutatja be a Mágnás Miska operettet.
A TBG Production június 3-án a barlangszínházban adja elő a Gyöngyhajú lány balladája című darabot, amelyben 21 Omega-dal csendül fel. A darabban Kriszta szerepébe Kóbor János lánya, Kóbor Lili bújik, a háttérpróbák március elején kezdődtek.
A Kvártélyház Szabadtéri Színház Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián musicaljét, A Pál utcai fiúkat mutatja be június 9-én és 10-én.
Június 16-án és 17-én a Rátonyi Róbert Színház előadásában Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettjét játsszák.
A Győri Filharmonikus Zenekar három alkalommal ad hangversenyt a barlangszínházban: június 18-án a Szimfonikus ABBA című előadásukat hallhatja a közönség, július 2-án Rost Andreával lépnek színpadra, augusztus 19-én pedig az Örökzöld klasszikusok című koncertjüket mutatják be.
Július 1-jén a TBG Production előadásában láthatja a közönség a Cinderella című családi mesemusicalt, július 7-én pedig a Neoton együttes ad koncertet.
Július 8-án Kökény Attila és Rakonczai Viktor lép fel az Ébredés című koncertjükkel, másnap pedig a Carpathian Impressions nevű formáció mutatja be a Kárpát-medence zenei örökséget Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán és a magyar népzene improvizációin keresztül. A formáció tagja Polgár Éva, Borbély László és Varga Gábor.
Július 14-én és 15-én Ákos koncert lesz, július 22-én és 23-án pedig a TBG Production a Vadak Ura – The Covenant című családi musicaljét játssza.
A következő hétvégén Feke Pál lép színadra a Kockahas – a musical comedy című egyszemélyes produkcióval, amelyet Szente Vajk írt és rendezett.
A Budapesti Operettszínház augusztus 4-én és 5-én a Hegedűs a háztetőn című musicalt adja elő.
Augusztus 18-án Fenyő Miklós és Szandi ad koncertet Fenyő 75+ címmel.
A TBG Production Fergeteges – Sissi legendája című táncdrámáját augusztus 26-án játsszák majd. Az Erzsébet királyné történetét feldolgozó darabban az Experidance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái működnek közre.
Az évad zárásaként szeptember 9-én mutatják be a Sissi, a császárné című balettelőadást a St. Pölten-i Europaballet művészeivel.
A nyár során három alkalommal ismét JazzCsütörtök című programmal is várja a látogatókat a barlangszínház, a Dohnányi-teremben.
Mindezeken túl július 30-án és augusztus 27-én idén is megrendezik az Ötórai hangoló koncertsorozatot.