Magyar évad a nosztalgia jegyében

Ünnepélyesen megnyitotta a 2018/2019-es évadot az egri Gárdonyi Géza Színház. Blaskó Balázs igazgató elmondta: számos meglepetést, kedves élményeket, és szép feladatokat ígér a következő év a nézők, illetve a társulat számára. A nagyszínpadon hat, a stúdiószínpadon három bemutatóra készülnek, a gyermekeket három mesedarab várja.

Színpadra viszik Móricz: Rokonokcímű drámáját, Békeffi István – Lajtai Lajos: A régi nyár című operettjét, László Miklós: Illatszertárcímű vígjátékát, Farkas Ferenc: Csínom Palkócímű  tánc-daljátékát, Szigligeti Ede: Liliomficímű vígjátékát, valamint egy, Liszt Ferenc: Magyar rapszódiákcímű művére koreografált táncjátékot, A stúdiószínpadon Fekete Sándor Lenkey tábornokról szóló történelmi drámáját, a Játszótér című mese-táncelőadást és Örkény István: Kulcskeresők című tragikomédiáját mutatja be a társulat. Idén klasszikus magyar népmese: Az égig érő paszuly; Jékely Zoltán – Kocsár Miklós mesejátéka, a Mátyás év kapcsán bemutatásra kerülő Mátyás király juhásza; valamint egy magyar kortárs mese, Dániel  András: Boszorkányok a Bármi utcából szerepel  a műsortervben. Szeptember 26 és 30 között hetedik alkalommal rendezik meg az Országos Stúdiószínházi Táncfesztivált.

Kedvezményes árú bérletkonstrukcióval támogatja a 19-29 év közötti fiatalok és a helyi 40 év alatti házaspárok színházba járását az egri önkormányzat. Martonné Adler Ildikó alpolgármester asszony elmondta, büszkék a társulatra.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/magyarteatrum/public_html/wp-includes/functions.php on line 4344