Maradjunk kapcsolatban!

Ma kezdődik a XIII. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán

Ma kezdődik a tíznapos XIII. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán, amelyen új bemutatóra, filmvetítésekre, utcaszínházra és workshopra is készülnek a szervezők.

Új bemutatóval, a Kulcsár Noémi koreográfus jegyezte Szentivánéji álom táncjátékkal veszi kezdetét a fesztivál, amelyen látható lesz még a III. Richárd Zsótér Sándor rendezésében, a M/Ámor vagy amit akartok a Terminal Workhouse fiatal alkotókból álló csapatának előadásában, a Tévedések vígjátéka Bocsárdi László rendezésében, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház legújabb produkciója, az angol nyelvű Shakespeare, Sonnet 66.

Kiemelt fellépő lesz idén a Gyulán még soha nem szerepelt  izraeli Malenki Theatre Lear király című többszörös fesztiváldíjas darabja. A nagyváradi Teatrul Regina Maria Az éjszaka szívében címmel szintén a Lear-történetet adja elő, a szlovákiai Divadlo Kontra társulat pedig a Macbeth-et hozza Gyulára.

A tíznapos fesztiválon lesz konferencia, fiataloknak szóló workshopok, utcaszínház és filmvetítések.

A teljes programkínálat a www.shakespearefesztival.hu oldalon tekinthető meg.

Hirdetés

Látcső

Továbbra is Cseke Péter irányítja a kecskeméti teátrumot

Újabb öt évre Cseke Pétert bízta meg a kecskeméti Katona József Színház vezetésével a város közgyűlése csütörtöki ülésén.

(tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Háromszáz diák szavalja el a Szótatot a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Háromszáz fehérvári általános és középiskolás diák együtt szavalja el a Szózatot a Vörösmarty Színházban december 19-én, az Isten pénze című darab esti bemutatója előtt.

(tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A Háború és békét mutatja be a Vígszínház

December 16-án, szombaton mutatja be a Vígszínház Lev Tolsztoj világhírű klasszikusát, a Háború és békét. Az előadás főbb szerepeit Király Dániel, Bach Kata, Wunderlich József, Hevér Gábor, Hegyi Barbara, Seress Zoltán és Szilágyi Csenge alakítja, a produkció rendezője Alekszandr Bargman.

(tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű