Lezárult a Szarvasi Vízi Színház 13. évada


Lezárult a Szarvasi Vízi Színház tizenharmadik évada, amelynek záróeseményén díjakkal ismerték el a XIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit.

A legjobb előadás a József Attila Színház Szibériai csárdása, a legjobb meseelőadás a Turay Ida Színház által színre vitt Hókirálynő lett.

A legjobb rendező díját Cseke Péter érdemelte ki a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Tombol az erény című darabjáért.

A legjobb férfi főszereplő Járai Máté lett a Győri Nemzeti Színház Primadonnák című bohózatának Jack Gable szerepéért. A legjobb női főszereplő kategóriában két díjat osztottak ki. Megkapta Komáromi Anett, a Békéscsabai Jókai Színház színésznője a Lady Oscar címszerepéért, valamint Kubik Anna, aki a Karinthy Színház A bűvös szék című vígjátékában a Miniszter asszonyt alakította. Rajtuk kívül a legjobb női alakítás díját érdemelte ki Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház színművésze Fedák Sári megformálásáért a 20. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének életéről szóló önálló estjével.

A legjobb férfi mellékszereplő Boronyák Gergely lett a szarvasi Cervinus Teátrum Édes Anna című darabjában Vizy Kornél szerepéért. A legjobb női mellékszereplő díját pedig Gregor Bernadett érdemelte ki a Fórum Színház A feleség negyvennél kezdődik című komédiájában Betti Dixon megformálásáért.

Szarvas város díját érdemelték ki fiatal tehetségek kategóriában a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium növendékei. A legígéretesebb fiatal tehetség díját Kiss Viktóriának, a Békéscsabai Jókai Színház színészének ítélték a Cervinus Teátrumban nyújtott vendégszerepléséért, Édes Anna alakításáért. A város díjazta a legjobb háttereseket is, az elismerést Festő Zoltán, a Jókai Színház fénytechnikusa és Balázs Henrietta, a Cervinus Teátrum jelmezfelelőse kapta.

A 13. évad június 16-tól augusztus 21-ig tartott; az ötvennél több előadás közel fele ingyenes volt, a darabokat több mint negyvenezer néző tekintette meg.