Lezárult a Szarvasi Vízi Színház 12. évada


Lezárult a Szarvasi Vízi Színház tizenkettedik évada, amelynek záróeseményén díjakkal ismerték el a XII. Magyar Nyári Fesztivál kiemelkedő művészi teljesítményeit.

A legjobb jelmez díját Kovács Yvette Alidának ítélték a Macskafogóért; a legjobb díszletért járó elismerést Igaz-Juhász Katalin kapta a Trianon színpadképéért.

A legjobb női mellékszereplő díját Bódi Barbara vehette át az Úrilány szobát keres című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb férfi mellékszereplőként Csonka Andrást ismerték el a Legénybúcsúban megformált karakterért.

A legjobb női főszereplő díja Vándor Évát illette az Apácákért. A legjobb férfi főszereplőnek Timkó János színművész bizonyult a Furcsa pár című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb rendezés díját Szente Vajk kapta a Legénybúcsú című vígjátékért.

A legjobb előadásért járó elismerést a Veszprémi Petőfi Sándor Színház Esőember című darabja vihette haza.

A 300 éves Szarvas város különdíjait Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője és a Zentai Magyar Kamaraszínház érdemelte ki. Szarvas város háttérmunkások számára alapított különdíját Tóth Gábor hangtechnikus kapta.

Az évad hatvannégy előadását több mint negyvenezer néző tekintette meg – írták a közleményben.