Lélekdobbanások a Sopron Balettől

Bemutatták a Sopron Balett Lélekdobbanások című kis történetét a SopronDrumon, a Fertőrákosi Barlangszínházban a nyáron. Demcsák Ottó a tHUNder Duo, azaz Horváth Kornél és Dörnyei Gábor két ütőhangszeres témájára készített koreográfiát. A közönség vastapssal jutalmazta őket.

– Az emberi kéz áll ennek a történetnek a középpontjában, hiszen ezzel a testrészünkkel alkotunk, a dobot is így szólaltatjuk meg, vele szeretünk és bántunk, okozunk örömet és bánatot. A kéz a lélek kifejezésének és kiteljesedésének az egyik eszköze. Már az altamirai-barlangban is látható kezeket ábrázoló őskori sziklarajz. Léleknyomként. A kéz a képzőművészetben, zenében, táncban is összefonódik a bensőnkkel. Ezt is szeretnénk ábrázolni ezzel a két koreográfiával, amely a dzsessz szabadságát sugározva fúziós tánctechnikára épül – mondta Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ennek a gondolatnak a mentén nagyobb szabású, egész estés produkció készüljön erre a témára.
A Sopron Balett tagjai rövid nyári pihenő után megkezdik a felkészülést a következő évadra. Színpadra lépnek az Aida című musicalben, A szving meg a tangó című táncjátékban, valamint a Péter és a farkas mesebalettben is.