Langerné: Taliándörögdön folytatódik a roma kulturális roadshow

A roma és nem roma művészek, illetve közönségeik egymásra találása jegyében zajlik a júniusban kezdődött országos roma kulturális roadshow, amelynek következő állomása Taliándörögd lesz július 27-én – mondta a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Langerné Victor Katalin közölte: az Úton van a Cziffra Központ elnevezésű rendezvénysorozat több nagyvárosban és fesztiválon kiállításokkal, pódiumbeszélgetésekkel, koncertekkel mutatkozik be a nyáron.

A roadshow arra hívja fel a figyelmet, hogy keveset tudunk a roma művészetről, annak értékeiről és különlegességeiről. A kormány szeretné, ha a cigány közösség kultúrája mindenki számára ismertté válna, ezáltal pedig a cigányok is megerősítést kaphatnának a tekintetben, hogy milyen értékes és ősi kultúrájuk van – mondta a helyettes államtitkár.

Hozzátette, a kiállításokkal igyekeznek megmutatni, hogy létezik roma festészet, színházművészet, fotóművészet és irodalom is.

Langerné Victor Katalin kitért arra, a kulturális roadshow következő állomásán, Taliándörögdön július 27-én roma fotóművészek és divattervezők munkáját tekinthetik meg az érdeklődők.