Kvártélyház Nyár 2018 – a tizenkettedik évad

Rendkívül sikeres nyári szezont zárt a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház.

A hagyományoknak megfelelően a ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivállal nyitott az évad. A hatodik alkalommal megrendezett eseményen felolvasó színház, vígjáték, gyermekkoncert, bábjáték, kortárs táncelőadás, sci-fi játék, szépirodalmi performansz, krimi váltották egymást július első hetében a zalai megyeszékhelyen. A fesztivál sikeresen beágyazódott a régió kulturális vérkeringésébe. Esszenciális képet mutat a hazai színházi élet kísérletező kedvéről, fogyasztható formában. A kedvezőtlen időjárás miatt tartottak előadást moziteremben is. A Loveshake szerelemturmix előadás szeptember elejére a Hevesi Sándor Színházba került színpadra. A közönség kegyeit elnyerte a rendezvény, néha az időjárásét nem.

Az első hetet követően az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a Kvártélyház korábban bemutatott produkciói kerültek színre. Elsőként a tavalyi premier, a Lovagias ügy című zenés vígjáték, majd a Csárdáskirálynő nagyoperett várta publikumot. Eközben már zajlottak az új produkció, a Szép nyári nap – Neoton musical próbái is. Erre az előadásra már az augusztus 3-i bemutató előtt hetekkel az összes tikett elfogyott. A színház így pótelőadás megtartásával próbálta a közönségigényeket csillapítani. Így ezt a zenés előadást tíz alkalommal láthatták Zalaegerszegen. A produkció sikerét jelzi, hogy közel ezren jelezték jegyigényüket a későbbiekben.

Egy építőtábor életét és a hetvenes-nyolcvanas éveket Koltai-Nagy Balázs, Ticz András, Deák Gábor, Kátai Kinga, Kovács Virág, Szabó Noémi, Debrei Zsuzsanna, Ecsedi Erzsébet, Foki Veronika, Magyar Cecília, Szakály Aurél és Hertelendy Attila, valamint a tánckar és zenekar idézték meg a Neoton slágerekkel, Stefán Gábor koreográfiáival, Mészáros Tibor díszletében, Szőke Julianna jelmezeivel Tompagábor Kornél rendezésében.

A színház két nagy sikerű vendégjátékát több ezren látták a szombathelyi Iseumi Játékokon és a martfűi ÖrökZöld Tisza Fesztiválon.

 

A zalaegerszegi évadzárón díjat vehetett át Ecsedi Erzsébet, a Neoton musical Rózsikája, Koltai-Nagy Balázs és Ticz András a rendező által alapított legpezsgőbb alakítás díját kapta. A Szidónia-díjat Debrei Zsuzsanna vehette át az elmúlt évadokban nyújtott sokszínű alakításainak elismeréseként.

A Kvártélyház Szabadtéri Színház az elmúlt több mint egy évtizedben megtalálta és megerősítette pozícióját a város és a tágabban vett környezetének kulturális életében.