Kulisszajárások, nyílt próba, gyerekprogramok az Újszínházban

Kulisszajárásokkal, nyílt próbával, gyerekprogramokkal és koncertekkel várják a közönséget az Újszínházban szombaton, a színházak éjszakáján – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Az Újszínházban délután kettő órától kezdődnek a kulisszajárások 20 fős csoportokban – mondta a műsorban Timkó Eszter színművész. A kelléktár ezen a napon kreatívműhellyé, a jelmeztár pedig divatszalonná alakul át – fogalmazott.

A látogatók megtekinthetik például, hogy a kelléktárban miként preparálják a fegyvereket vagy hogyan készülnek papírmaséból a színpadon látható sonkák, a”divatszalonban” pedig magukra ölthetik azokat a ruhákat és ékszereket, amelyeket a színészek a színpadon viselnek. A gyerekeket a Pöttöm Panna előadás kapcsán mini föld alatti világ várja a kulisszák mögött.

A Bubik István Stúdiószínpadon felújítópróbába nézhetnek bele az érdeklődők délután, ahol találkozhatnak Esztergályos Cecíliával, Tordai Terivel és Bordán Irénnel is.

A színművész elmondta, hogy az Újszínház idén mutatja be Csukás István A nagy Ho-ho-ho horgász télen-nyáron című családi zenés vígjátékát. Ezen alkalomból a szerzővel, a rendezővel és a szereplőkkel is találkozhatnak a legkisebbek. Este pedig nyolc órától Török Ádám és a Mini szórakoztatja a közönséget – ismertette a programokat Timkó Eszter.