Középiskolásoknak szóló tehetségkutatót indított a Déryné Program


Középiskolásoknak szóló országos tehetségkutató programot indított a Déryné Program; a KultCamp elnevezésű összművészeti versenyre ének, zene, próza, dráma és színház, valamint tánc és mozgás kategóriákban online lehet jelentkezni június 16-ig – tudatták a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztató szerint a pályázóknak egy maximum 5 perces videót kell elkészíteni, amelyet a megadott online felületre kell feltölteni június 16-ig. A videóban a nevezőt/nevező csapatot és magát a produkciót is be kell mutatni.

Mint írják, július 1-jén hirdetik ki a döntősök névsorát, akikre július 15-ig szavazhatnak a nézők. Kategóriánkként egy szakmai és egy közönségdíjas produkciót hirdetnek ki. A szavazók között értékes ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

A döntőbe jutottak részt vehetnek a július 20. és 23. között megrendezendő KultCamp táborban, ahol a végső megmérettetésre is sor kerül. A kategória legjobbjai fellépési lehetőséget nyernek kettő hazai könnyűzenei-, kulturális fesztiválon a 2023/2024-es szezonban.

A tehetségkutató program megálmodója Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója.

A közlemény szerint a háromnapos, közösségépítő KultCamp minifesztivál 450 diákot vár a Déryné Fesztivál keretén belül, július 19. és 23. között Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi táborban, ahol a fiatalok vetélkedőkön, készségfejlesztő foglalkozásokon és sporteseményeken vehetnek részt, valamint színházi előadások és koncertek is várják a táborozókat – áll a közleményben.

További információ és regisztráció a https://kultup.hu/regisztracio/ oldalon érhető el.