Koronavírus-fertőzés miatt elmarad Az öreg hölgy látogatása bemutatója a Csokonai Színházban


A társulat elővigyázatossága ellenére elmarad Az öreg hölgy látogatása 2020. szeptember 11-re meghirdetett bemutatója a debreceni Csokonai Színházban. A szeptember 5-i Bánk bán-premier egyik közreműködőjének koronavírustesztje a mai napon pozitív lett, amiről azonnal tájékoztatta a Csokonai Színház vezetését. Mivel a két produkció stábja mind művészeti, mind műszaki területen több ponton egyezik, így a Csokonai Színház a járványügyi hatóságok iránymutatásával összhangban Az öreg hölgy látogatása hétvégi előadásainak lemondása, illetve a próbafolyamatok megszakítása mellett döntött.

A Csokonai Színház nézői türelmét kéri: a járványügyi hatóságok tájékoztatását követően azonnal jelezni fogja a színházi műsor változását, illetve az elmaradt előadások pótlását.

A debreceni színház odaadóan készült Az öreg hölgy látogatása előadásokra, amelyek az utolsók lettek volna a felújítás előtt álló történelmi épületben. A társulat egészségének védelme érdekében azonban az eredetileg 2020 márciusára tervezett bemutató újabb elhalasztása mellett döntött a teátrum vezetése.

Fotó: Máthé András