Kiosztották a 27. Thealter színházi fesztivál díjait Szegeden

Kiosztották a 27. THEALTER nemzetközi színházi fesztivál elismeréseit Szegeden, a legnépszerűbb előadás közönségdíját Pintér Béla és Társulata nyerte el a Szívszakadtig című produkcióval – tájékoztatta a szervező MASZK Egyesület szombaton az MTI-t.

A kritikusok Horváth Csaba Bartók Béla zenéjére készített koreográfiáját, a Forte Társulattal színpadra állított Concerto / 5. vonósnégyes című előadást ítélték a legjobbnak.

A fesztivál megosztott junior díját Widder Kristóf, illetve a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának végzett hallgatói nyerték el. A fiatal koreográfust Stravinsky Tavaszi áldozat című művének színpadra állításáért díjazták, a diákok az elismerést a Szüfrazsisztek című előadás létrehozásáért kapták az elismerést, a darab rendezője Csapiné Matos Ibolya drámapedagógus volt.

A Thealter nemzetközi színházi fesztiválon kilenc nap alatt, kilenc helyszínen négy ország harminc alkotócsoportja mutatkozott be. Az Európai Fesztivál Szövetség EFFE-minősítését második alkalommal elnyerő művészeti fesztivál fontos missziója, hogy minél többek számára tegye elérhetővé a programokat: idén is több mint ötven eseményt kínáltak, a színházi előadások mellett ingyenes szabadtéri és szakmai programokkal és koncertekkel várták az érdeklődőket.