KIM: megemelt összeggel támogatják a határon túli magyar színházakat és táncegyütteseket


A kormány megemelt keretösszeggel, 50 millió forinttal támogatja a határon túli professzionális magyar színházak és táncművészeti szervezetek kiemelt művészeti céljainak megvalósítását – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) pénteken az MTI-vel.

A megemelt támogatás 30 százalékkal több, mint az előző évben erre a célra fordított összeg – olvasható a KIM közleményében.
“A magyar kultúra országhatároktól független, éppen ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít a határon túli magyar színházak és táncművészeti szervezetek támogatására” – írták.
A közlemény szerint a támogatás keretében a színházak önálló produkció létrehozására, valamint a színház szakmai működéséhez, minőségének fenntartásához és fejlesztéséhez szükséges technikai, szcenikai eszközök beszerzésére pályázhatnak, míg a táncművészeti szervezetek a szakmai együttműködés és határon túli magyar professzionális néptáncegyüttesek találkozójának támogatására nyújthatnak be pályázatot.
A pályamunkák benyújtásának határideje 2023. október 30., a pályázat elérhető a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján.