Kilencedik alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált Szarvason


Július 15. és 28. között kilencedik alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált a Szarvasi Vízi Színházban – tájékoztatta a teátrum szerdán közleményben az MTI-t.

Mint írják, a Cervinusfest egyik újdonsága egy rendhagyó közönségtalálkozó lesz Kövesd a Szarvast címmel július 16-án, ahol a nézők kérdezhetnek kedvenc művészeiktől.

Idén is lesz egy musicalgála Csillagfény címmel egy nappal később. A Körösre épített amfiteátrumban előadják a Holle anyót, a Hotel Mentholt, Molnár Ferenc Az ibolya című vígjátékát, szarvasi gyermekek közreműködésével a Valahol Európábant, de lesz vígjáték (Imádok férjhez menni) és a Holdvilágos éjszakán című zenés kabaré is a két hét alatt.

Hagyománya van a felolvasószínháznak, idén Soóky László Mit ripityomozol te itten? darabjából olvasnak fel; ahogyan kihagyhatatlan – idén két alkalommal, július 20-án és 27-én – a szlovák nyelvű este is. Szarvas napján, 23-án a Kormorán együttesé a színpad. Az összművészeti fesztivál a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A Tenkes kapitánya táncjátékával zárul.

A produkciók közül többet díjmentesen nézhet meg a közönség.

A Szarvasi Vízi Színházban 50 millió forintos támogatásból a nézőtér teljesen, a színpad részlegesen megújult, így idén modernebb, komfortosabb környezetben várják a látogatókat, akiknek körülbelül a fele helyi, fele ott nyaraló vendég. Új LED-falhoz is hozzájutott a színház, amivel a produkciók látványelemei bővülhetnek.

A teljes programkínálat megtekinthető a http://cervinusfest.hu oldalon és a Facebookon.