Kihirdette 2020/21-es évadát a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház


Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre. A zalaegerszegi Hevesi Sándor színház igazgatója, Besenczi Árpád Facebookon ismertette az új évaddal kapcsolatos terveiket, amely a műfaji sokszínűség jegyében született meg és hat nagyszínpadi előadást fog felvonultatni.

A teátrum vezetője szerint mindent megtesznek azért, hogy az egészségügyi helyzettől függően minél előbb és zökkenőmentesebben megkezdődhessen az alkotómunka, és elmondása alapján nem feledkeztek meg a járvány miatt elmaradt bérletes előadások pótlásáról sem. Műsoron marad a Sóska, sültkrumpli, a Vigyázat, csalók! utazódarab és a Csontketrec című Tantermi Deszka-előadás is. Az ősz legelső bemutatója rögtön egy halhatatlan darab lesz, ugyanis október 9-én a Sose halunk meg előadást mutatják be musicalként, Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével. Október 22-én egy hasonlóan közismert könnyed vígjátékot, Ray Cooney Kölcsönlakását állítja színpadra Besenczi Árpád, amelyet december 4-én Vajda Katalin Legyetek jók, ha tudtok című zenés játéka (amely Luigi Magni világhírű filmje alapján készült) követ Moravetz Levente adaptációjában. A teátrum a következő évre is készül különlegességekkel: a Trianoni békediktátum 100. évfordulójának emlékére Rákosi Viktor Elnémult harangok című darabját tűzik műsorra 2021 januárjában, a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor vezetésével, míg A kőszívű ember fiai márciusban elmaradt premierjét 2021. március 12-én szeretnék megtartani a Jászai Mari-díjas Böhm György rendezésében.

Az évad zárásaként Szakcsi Lakatos Béla és Cemer Géza alkotását, a Cigánykerék musicalt láthatják majd a nézők 2021. április 16-tól, amelyet a már említett Böhm György Bakó Gábor koreográfus segítségével tervez bemutatni. Nem maradnak szellemi táplálék nélkül a fiatalok sem, hiszen a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház a Lázár Ervin-program keretében szeptember 16-án hozza el nekik a Félőlény nevű zenés mesejátékot (Farkas Ignác rendezésében), míg a második félévben egy mesemusicallel készülnek, Fekete István Vukjából Tompagábor Kornél varázsol előadást 2021 februárjában.

A stúdiószínpadot Mihály Péter készül belakni a zalai származású Szálinger Balázs színműve, a Becsvölgye feldolgozásával.