Maradjunk kapcsolatban!

Határtalanul

Kezdődik a 4. Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivál

Az idén negyedik alkalommal szervezik meg Sepsiszentgyörgyön a Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivált, amelyen a meghívott produkciók a színház mélyebb dimenzióira reflektálnak, túllépve etnikai, nemzeti, szociális és politikai szférán – közölték a szervezők.

A Reflex fesztivált 2009-ben alapították, azóta háromévente szervezik meg. A május 4. és 16. között zajló programsorozatban többnyire hagyományos színházi formákat alkalmazó előadásokat láthat a közönség, de lesznek olyan produkciók is, amelyek az útkeresés vágyából születtek és a zene révén próbálják megújítani a színházat.

A fesztiválon fellép a spanyol Juan Manuel Fernández Montoya, “Farruquito”, aki a flamenco egyik világhírű képviselője. Produkciójának bemutatója a londoni Royal Festival Hallban volt, majd Spanyolországban, Franciaországban és Japánban láthatta a közönség. Kelet-Európában most először lép fel Farruquito.

A sepsiszentgyörgyi közönség láthatja a She She Pop Európa-szerte ismert és elismert német performanszcsoportot is, amely szívesen használja a popkultúra és egyéb műfajok, a szappanoperák, a valóságshow-k eszköztárait.

A lengyel Song of the Goat színház Songs of Lear című produkcióját adja elő háromszor. A laboratóriumként működő társulat folyamatosan új formákkal, alkotói technikákkal és előadás-nyelvezetekkel kísérletezik. Meghívást kapott a brit-német Gob Squad társulat, valamint a szlovén Ptuji Városi Színház is.

Magyarországról jelen lesz az Örkény István Színház, amely a József és testvérei című produkciót mutatja be, de a Katona József Színház, a MASZK, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködése nyomán létrejött Egy őrült naplója is szerepel a műsoron. A háromszéki városban fellép a Hód Adrienn által alapított Hodworks társulat is a Grace című előadással.

Romániából a házigazda Tamási Áron Színház mellett a Piatra Neamt-i Ifjúsági Színház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház vesz részt.

A fesztivált a helyi és a megyei önkormányzat mellett a magyar kormány is támogatja.

Hirdetés

Határtalanul

Potápi: a Jókai színház menedék, otthon és találkozóhely a felvidéki magyarságnak

Menedék, otthon és találkozóhely a Jókai színház a felvidéki magyarságnak, s míg ilyen van, addig ez a közösség élni tud – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban, ahol köszöntőt mondott a Jókai színház jubileumi évadának Bánk bán előadása előtt pénteken. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Jelentős magyarországi részvétellel kezdődik Nagyváradon a HolnapUtán Fesztivál

A budapesti Katona József Színház és a Duna Táncműhely, valamint a székesfehérvári Vörösmarty Színház is részt vesz a kedden Nagyváradon kezdődő 6. HolnapUtán Fesztiválon. (tovább…)

Tovább olvasom

Ajánlom magam

II. Teátrum Neked!

Zentai Teátrumi Napok, 2018. február 21-24., Zentai Magyar Kamaraszínház

Folytatódik a Magyar Teátrumi Társaság tavaly útjára indított fesztiválja Zentán! Az idén már négy naposra bővült rendezvénysorozat, a II. Teátrum Neked! keretei között a vajdasági közönség egyaránt találkozhat gyermekeket- és felnőtteket megszólító színházi programokkal. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Nyílt próba és diáktalálkozó Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban 2017. december 18-án több mint 700 diák jelenlétében tartottak színhábemutató foglalkozást. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Nagy Orbán a szatmárnémeti Északi Színház új főigazgatója

Sajtótájékoztatón mutatták be hétfőn Nagy Orbánt, a szatmárnémeti Északi Színház új főigazgatóját, aki versenyvizsgán nyerte el a tisztséget. Mandátuma öt évre szól. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Nemzetközi egyetemi művészeti fesztivált rendez az SZFE februárban

Jövőre is megrendezi a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) a FACT (Festival Arts Cinema Theatre) elnevezésű nemzetközi fesztivált: 2018. február 1. és 4. között öt külföldi és két magyarországi színművészeti egyetem hallgatói mutatkoznak be Budapesten.

(tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: