Maradjunk kapcsolatban!

Határtalanul

Kezdődik a 4. Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivál

Az idén negyedik alkalommal szervezik meg Sepsiszentgyörgyön a Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivált, amelyen a meghívott produkciók a színház mélyebb dimenzióira reflektálnak, túllépve etnikai, nemzeti, szociális és politikai szférán – közölték a szervezők.

A Reflex fesztivált 2009-ben alapították, azóta háromévente szervezik meg. A május 4. és 16. között zajló programsorozatban többnyire hagyományos színházi formákat alkalmazó előadásokat láthat a közönség, de lesznek olyan produkciók is, amelyek az útkeresés vágyából születtek és a zene révén próbálják megújítani a színházat.

A fesztiválon fellép a spanyol Juan Manuel Fernández Montoya, “Farruquito”, aki a flamenco egyik világhírű képviselője. Produkciójának bemutatója a londoni Royal Festival Hallban volt, majd Spanyolországban, Franciaországban és Japánban láthatta a közönség. Kelet-Európában most először lép fel Farruquito.

A sepsiszentgyörgyi közönség láthatja a She She Pop Európa-szerte ismert és elismert német performanszcsoportot is, amely szívesen használja a popkultúra és egyéb műfajok, a szappanoperák, a valóságshow-k eszköztárait.

A lengyel Song of the Goat színház Songs of Lear című produkcióját adja elő háromszor. A laboratóriumként működő társulat folyamatosan új formákkal, alkotói technikákkal és előadás-nyelvezetekkel kísérletezik. Meghívást kapott a brit-német Gob Squad társulat, valamint a szlovén Ptuji Városi Színház is.

Magyarországról jelen lesz az Örkény István Színház, amely a József és testvérei című produkciót mutatja be, de a Katona József Színház, a MASZK, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködése nyomán létrejött Egy őrült naplója is szerepel a műsoron. A háromszéki városban fellép a Hód Adrienn által alapított Hodworks társulat is a Grace című előadással.

Romániából a házigazda Tamási Áron Színház mellett a Piatra Neamt-i Ifjúsági Színház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház vesz részt.

A fesztivált a helyi és a megyei önkormányzat mellett a magyar kormány is támogatja.

Hirdetés

Határtalanul

Csíksomlyói passió: lélekemelő előadás

A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csíksomlyói passió című előadás szabadtérre átalakított verzióját 25 ezer néző látta a csíksomlyói Nyeregben szombaton. Az ingyen megtekinthető produkciót eredetileg a Nemzeti Színház mutatta be 2017 tavaszán. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Életük nagy pillanatára készülnek Csíksomlyói passió előadói

Életük nagy pillanatára készülnek a Csíksomlyói passió szombat esti csíksomlyói szabadtéri előadásának az előadói. Erről a helyszíni próbafolyamat megkezdése előtt tartott csíkszeredai sajtótájékoztatón beszéltek szerdán. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Rekordszámú program a Kolozsvári Magyar Napokon

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

Kevesebb mint egy hét van a 9. Kolozsvári Magyar Napok hivatalos megnyitójáig, néhány program azonban már pénteken (augusztus 17-én) kezdetét veszi – írja a magyarnapok.ro.

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

Tovább olvasom

Határtalanul

Tíz év után ismét bemutatják az István, a királyt Felvidéken

A Felvidéken tíz év után ismét bemutatják az István, a király rockoperát, amelyet ezúttal a Nemzeti Lovas Színház visz színpadra a dióspatonyi Slovakia Ringen augusztus 29-én – közölték a rendezvény szervezői gútai (Kolárovo) sajtótájékoztatójukon hétfőn. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Nagyszabású produkció a csíksomlyói hegynyeregben

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

A csíksomlyói hegynyeregben mutatja be ingyenes előadáson augusztus 18-án a Csíksomlyói passiót a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A produkciót a Duna Televízió élőben közvetíti.

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

Tovább olvasom

Határtalanul

200 éves az aradi magyar színjátszás

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

Színháztörténeti szimpóziummal és kiállítással, valamint a budapesti Nemzeti Színház vendégjátékával ünnepelték az aradi magyar színjátszás 200. évfordulóját tudósított a maszol.ro az eseményről.

Előző1 / 2
Használja a ← → (nyilakat) a lapozáshoz

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: