Kéthetes leállás után bemutatóval nyit újra a Pesti Magyar Színház

Kéthetes leállás után, a Frankenstein című darab pénteki bemutatójával nyitja  meg újra kapuit a közönség előtt a Pesti Magyar Színház.

A teátrum január 1-jével kinevezett új igazgatója, Zalán János január 27-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a vezetői átadás-átvétel elhúzódása és egy hétvégi baleset miatt technikai okokból két hétre leáll a színház.

A színház az MTI kérdésére pénteken közölte, hogy a balesettel kapcsolatos szakértői vizsgálat még folyik, az életveszélyes sérülésekkel az intenzív osztályra került munkás már jobban van, a kórházból kiengedték, otthonában lábadozik.

Tájékoztatásuk szerint a leállás alatt a nagyszínpadon 14 előadás maradt el, a Sinkovits-színpadon 9. Az igazgató korábbi becslése szerint ezzel mintegy 2500 nézőt veszítettek, a január végéig értékesített jegyek alapján azonban ez “vállalható kiesést” jelentett.

Zalán János korábban kifejtette, hogy a leállás mintegy kéthetes időszakát arra használják fel, hogy az intézmény minden területével, a részlegek munkájával kapcsolatos információk birtokába kerülhessen munkatársaival.   

A színház Nick Dear Frankenstein című darabjával, az Orlai Produkciós Irodával közös előadással nyílik meg újra a közönség előtt. A Mary Shelley regénye alapján Peter Handke, Jakob Wassermann, Martin Frantisák és Pilinszky János szövegeinek felhasználásával készült darabot Koltai M. Gábor állította színpadra. Az előadásban Kovács Krisztián, Horváth Illés, Holecskó Orsolya, Gáspár Tibor, Gula Péter, Ruttkay Laura, Lovas Emília és Schmidt Sára játszik, a látvány Iuliana Vilsan munkája.