Maradjunk kapcsolatban!

Premier

Két bemutatót tart hétvégén a Vígszínház

Két bemutatót tart hétvégén a Vígszínház: A félkegyelmű című előadást pénteken a Pesti Színházban, az Egy éj a Paradicsomban című bohózatot szombaton a Vígszínház nagyszínpadán láthatja a közönség. A Dosztojevszkij regényéből készült adaptációt ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra, aki először dolgozik rendezőként a Vígszínház társulatával – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Miskin herceg szerepét játszó Vecsei H. Miklós szerint mindent csak szavakban tudunk kifejezni, a valóság össze van kötve a nyelvünkkel. “A gyerekeknek viszont van egy érzékeny vonaluk valami más típusú valóság felé és Miskinnek is vannak ilyen antennái, ő mintha máshogy is ki tudna fejezni dolgokat, mint a többiek” – mondta az általa alakított figuráról.

Orosz Ákost a tavalyi évadban a Bűn és bűnhődés Raszkolnyikovjaként láthatta a közönség, most egy újabb Dosztojevszkij-alak, Rogozsin bőrébe bújik.

Nasztaszja Filippovnaként Petrik Andrea, Édesanyaként Venczel Vera, Ganyaként Csapó Attila, Lebegyevként Király Dániel látható.

Az adaptáció Makai Imre fordításából készült, az élő zene és hangdesign Wunderlich József munkája. A díszletet Peter Sparrow, a jelmezeket Vecsei Kinga Réta tervezte. Közreműködnek a Budapest VI. Kerületi Erkel Ferenc Általános Iskola növendékei, kórusvezető Hajzer Nikolett.

A szombati bemutató, Georges Feydeau Egy éj a Paradicsomban című darabjának főbb szerepeiben Hajduk Károly, Eszenyi Enikő, Seress Zoltán, Kern András, Lukács Sándor, Gilicze Márta, Szilágyi Csenge és Ember Márk látható, az előadást Michal Docekal rendezi.

A közleményben Eszenyi Enikőt idézik, aki elmondta, hogy Michal Docekal különleges látásmódja mindig meglepő és izgalmas.

“Külön öröm, hogy Feydeau bohózata több mint 100 év után tér vissza a Vígszínház színpadára Závada Péter nagyszerű szövegével” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy Sylva Zimula Hanáková groteszk alakokat teremtett jelmezeivel, nagy segítséget adva a színészeknek a figurák megformálásához.

Az építész, Zseton szerepében látható Hajduk Károly elmondta: a történetben az egymásra rakódó kisebb-nagyobb füllentések és csúsztatások ütköznek össze egyre kuszábban.

Az előadás díszletét Martin Chocholousek tervezte, a zeneszerző Michal Novinski.

Fotó: Dömölky Dániel (Egy éj a Paradicsomban)

 

Hirdetés

Határtalanul

Az Úrhatnám polgár bemutatójára készül a kolozsvári magyar színház

Moliere Úrhatnám polgár című vígjátékának bemutatójára készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház. (tovább…)

Tovább olvasom

Balett

A Pécsi Horvát Színházban mutatja be új előadását a Pécsi Balett

A megújult Pécsi Horvát Színházban tartja Diamonds című, új előadásának bemutatóját a Pécsi Balett május 10-én. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Dog Story címmel tartják az évad utolsó bemutatóját a Játékszínben

A szerelemről, a hűségről és a felelősségről szóló Dog Story című darabot tűzi műsorra a Játékszín az idei évad utolsó bemutatójaként május 19-én. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Zserbótangó címmel tart bemutatót az Újszínház

Esztergályos Cecília és Tordai Teri főszereplésével bemutatóra készül az Újszínház április 6-án: a Zserbótangó című darabot tűzik műsorra, Dörner György rendezésében. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Berlin, Alexanderplatz – Bemutató a Katona József Színházban

Alfred Döblin Berlin, Alexanderplatz című regényét vitte színre a Katona József Színházban Kovács D. Dániel rendező. A darab a szombati bemutatót követően márciusban és áprilisban is 3-3 alkalommal látható. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Történelmi drámát mutat be az Újszínház pénteken

Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház; a történelmi drámát Nagy Viktor rendezésében pénteken láthatja először a közönség. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: