Katona József Színház – Csúszik az októberi bemutató, de eggyel több premier lesz

Csúszik a budapesti Katona József Színház októberi bemutatója. Azonban az eredetileg meghirdetett programhoz képest eggyel több bemutatót tartanak idén: Ödön von Horváth A végítélet napja című darabját is műsorra tűzik.

Technikai okok miatt csak november végén mutatják be a Katona József Színházban a kivándorlás témájával foglalkozó új produkciójukat – áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az átszervezés és új időzítés miatt az eddig Ultonia munkacímen futó előadás alkotógárdája és címe is változhat, a produkció először november 29-én lesz látható.

Szintén a műsort érintő változás, hogy az eredetileg meghirdetett programhoz képest eggyel több bemutatót tartanak a Petőfi Sándor utcában: Ödön von Horváth A végítélet napja című darabját Bagossy László állítja színpadra, a bemutatót október 19-én tartják.

Ödön von Horváth történetében egy kisvárosi állomásfőnök egyetlen rossz mozdulata súlyos tömegszerencsétlenséget okoz. Az emberi mulasztás okozta baleset utáni nyomozás alaposan felforgatja a helyiek megszokott életét.

A végítélet napja előadásai az Ultonia eredetileg kiírt előadásnapjain – október 18., 19., 20., 24., november 3. – lesznek. Az Ultoniára már megvásárolt jegyek ezekre az előadásokra érvényesek, illetve szeptember 30-ig visszaválthatók a Katona Közönségszolgálati Irodájában.

A végítélet napjának ingyenes nyílt próbáját október 5-én 11 órakor tartják a Katona József Színházban. Az októberi előadásokra szóló jegyek a színházban és kedvezményesen az interneten vásárolhatók meg.

A színház korábban meghirdetett műsora szerint a Katona nagyszínpadán október 19-én tartották volna a premierjét az Ultonia munkacímmel készülő előadásnak, amelynek írója Kárpáti Péter, a rendező pedig Bagossy László.