Kabaré Tompos Kátyával

A székesfehérvári Vörösmarty Színház a december 18-ai bemutató óta nagy sikerrel játssza: Joe Masteroff – John Kander – Fred Ebb: Kabaré című világhírű musicaljét Szűcs Gábor rendezésében. Az előadásban Sally Bowles szerepét felváltva játssza Balogh Anna, Tompos Kátya és Ullmann Mónika. Lapunkban Tompos Kátyával, és a Konferansziét alakító Farkas Gáborral olvashatnak rendhagyó interjút.

Annyi keserűség és fájdalom van az életben.Egy-egy előadás, még ha nem is éppen vidám, mindenképpen ad valamit az embereknek. Sírnak, nevetnek, elgondolkodnak vagy megkönnyebbülnek – letisztulnak bennük kicsit a dolgok.

Édesanyja orosz, édesapja magyar.

– Mindkét nyelven beszéltek hozzám, ami okozott némi zavart kiskoromban. Nem tudtam tökéletesen magyarul, ezért anyukám nagyon féltett attól, amikor oviba vitt, hogy kiközösítenek a többiek. Első nap, amikor értem jött, mosolyogva mesélték az óvónők, hogy nem történt semmi baj, orosz dalokat tanítottam a társaimnak. Alapvetően jó kisgyerek voltam. Keveset rosszalkodtam, de azt nagyon…

Tompos Kátya és a tánckar

Nem volt művész a családban, ezért egész kamaszkorát egyszerre kísérte végig a vágy, hogy színésznő lehessen, és a meggyőződés, hogy alkalmatlan a pályára.

– Titokban felvételiztem, és rettenetesen féltem a kudarctól. Legnagyobb megdöbbenésemre felvettek. Nagyon gyerek voltam még, az egyetem második felében kezdtem lassan megérni a feladatra.

A cikk folytatását megtalálja a Magyar Teátrum februári számában