Juronics Tamás rendezi az Ezeregy éjszakát a Szegedi Szabadtéri Játékokon


Juronics Tamás rendezi Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljét a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a darab premierjét augusztus 11-én tartják a Dóm téren – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A világhírű keleti mesegyűjtemény történetein alapuló musical próbái hamarosan elkezdődnek – áll a közleményben.

A táncművész, koreográfus egy másik rendezése is szerepel a fesztivál idei műsorán. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Szegedi Nemzeti Színház idei egyik legnépszerűbb bemutatóját, Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István Egy csók és más semmi című zenés vígjátékát láthatja a közönség június 15-én.

Tavaly a szegedi művész friss megközelítésben, parádés kivitelben állította színpadra Verdi La Traviatáját. Az egyik legismertebb, kanonikus operát cirkusz- és mozgásművészeti elemek, lélegzetelállító díszletmegoldások beemelésével hozta közelebb a mai nézőkhöz.

A musical a csaknem kétezer éves történetfolyam legizgalmasabb arab, perzsa, indiai és kínai elemeiből építkezik. Kerettörténetében Sahriár király, akit Bányai Kelemen Barna alakít, szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik a rabnő Seherezádét (Trokán Nóra), aki hogy életét mentse, példázatos történetbe kezd. Ebben megelevenednek a mesés kelet legendás figurái, Harún, a Tasnádi Bence megformálta naiv királyfi, Alida, az agyafúrt tolvaj, akit Márkus Luca játszik, a gonosz Dzsáfár képében Stohl András és a Dzsinn, akit Mészáros Máté alakít.