Jubileumi évad, szezonnyitó forgatag Zalaegerszegen

Évadnyitó forgataggal várja szeptember közepén a közönséget a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amely fennállásának 30. évfordulóját ünnepelve a színházalapító Ruszt József emléke előtt is tiszteleg.

Besenczi Árpád igazgató sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a jubileumi évad szeptember 13-án veszi kezdetét, ekkor koszorúzzák meg a színházalapító Ruszt József síremlékét.

Szeptember 15-én évadnyitó forgatagra várják a közönséget, az érdeklődök a szakemberek vezetésével bejárhatják a pincétől a padlásig a színház épületét, jelmezbe öltözhetnek és arra is lesz lehetőség, hogy közös fotót készítsenek kedvenc művészükkel. A színház előtti téren látványos, zenés divatbemutatót tartanak, melynek keretében a gengszter korszaktól kezdve a hippi világig bemutatják a dizájnos öltözködés kollekcióit. A színházi forgatag gálaesttel zárul.

Az igazgató szólt arról is, hogy a harmincéves jubileum szorosan kapcsolódik a színházalapító Ruszt József nevéhez. Besenczi Árpád szerint mindez elkötelezettséget, a hagyományok ápolását és egyben a teátrum megújulását is jelenti.

A múlt nélkül nem lehet jövőt építeni, ezért is tűzték újra műsorra a Bölcs Náthánt – jelentette ki, utalva arra, hogy Lessing drámai költeményét Ruszt József 1986-ban Avar Istvánnal a főszerepben állította színpadra Zalaegerszegen.

A színház alapítása óta eltelt harminc esztendő, felnőtt egy új generáció, ezért tartja a színház vezetése fontosnak, hogy újra játsszák a korábban már bemutatott Hajmeresztőt, a Figaro házasságát és a La Mancha lovagját, ami egyben tisztelgés az elődök előtt – fogalmazott az igazgató.