Maradjunk kapcsolatban!

Próba

A Játékszín produkciói és vendégelőadásai a Siófoki Színpart műsorán

A Játékszín produkciói és vendégelőadásai várják a közönséget július 7-től augusztus végéig a Siófoki Színpart szabadtéri színpadán, ahol fellép mások mellett Hernádi Judit, Szulák Andrea, Udvaros Dorottya, Lengyel Tamás, Tompos Kátya, Nagy Sándor, Feke Pál és Homonnay Zsolt is.

Júliustól nyolc szombat este a Játékszín produkciói és vendégelőadásai várják a déli part legnagyobb szabadtéri színpadán a közönséget – emelte ki Bank Tamás, a Játékszín igazgatója a nyári szabadtéri színpad programjáról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

A nézők láthatják majd a Primadonnák című vígjátékot Nagy Sándor, Szente Vajk és Csonka András szereplésével, a teátrum egyik legnépszerűbb komédiáját, a Kölcsönlakást, valamint a májusban debütáló Dog Story című Off Broadway-produkciót is Szirtes Tamás rendezésében.

A rendező a Játékszín támogató és nagyvonalú hozzáállását emelte ki a darab elkészültével és az új darabok bemutatásával kapcsolatban, valamint méltatta a színház nyitott művészi szemléletét és üzletpolitikáját is. Szirtes Tamás már több darabot is rendezett a Játékszínben, és mint kiemelte, mindig szívesen dolgozik együtt a társulattal.

A Játékszín meghívására látható lesz továbbá a Színparton A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínház előadásában. Kálmán Imre darabjában az amerikai dzsessz számok mellett klasszikus operettmelódiák éppúgy felcsendülnek, mint cigány- és népzenei ihletésű dalok, a főbb szerepekben Borbás Barbarával, Homonnay Zsolttal, Kalocsai Zsuzsával és Dancs Annamarival.

Önálló esttel érkezik Siófokra Hernádi Judit, a Soproni Petőfi Színház pedig a Sing Sing Sing musical show-val készül, amelyben olyan világhírű darabok slágerei hangzanak el, mint a Jekyll&Hyde, a Hair, a Rómeó és Júlia, A párizsi Notre Dame és a Vámpírok bálja. A szereposztásban Buch Tibor, Füredi Nikolett, Vastag Csaba, Vastag Tamás és Stéphanie Schlesser is szerepel.

A Színpart programjának különleges darabja lesz az a Cseh Tamás-est is, amelyen Hrutka Róbert hangszerelésében hallhatja a közönség Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás dalait, ezúttal Udvaros Dorottya, Für Anikó, Tompos Kátya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor és Szegezdi Róbert előadásában.

Bemutatkozik a nagyszabású Sakk (Chess) musical is, amelyben mások mellett Egyházi Géza, Sári Éva, Gábor Géza és Szemenyei János lép színpadra. A világhírű darab zeneszerzői a svéd ABBA együttesből ismert Benny Andersson és Björn Ulvaeus, akik a zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba az Oscar- és Grammy-díjas Tim Rice szövegíróval és együtt alkották meg a mára klasszikussá vált előadást.

Bank Tamás arról is beszélt, hogy a színház egy vadonatúj, magyar fejlesztésű hangrendszert is bemutat a Színparton, amelynek köszönhetően a tervek szerint sokkal magasabb minőségű és színvonalú hangosításban élvezheti a közönség az előadásokat.

Pintér Tamás, a Balaton-Parti Kft. igazgatója kiemelte, hogy a Játékszín és a Színpart együttműködésére azért került sor, mert a várossá alakulásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon a minőségi kultúrára vágyó közönség igényeit is szerették volna kielégíteni a fiatalabb generációt vonzó koncertek és fesztiválok szervezése mellett.

A programsorozat háziasszonya Szulák Andrea lesz, akit nemcsak színészi, hanem énekesi minőségében is láthat majd a közönség a nyár folyamán.

A több mint 1500 fő befogadására alkalmas, nagy múltú egykori Kálmán Imre Szabadtéri Színpad egyik fontos időszaka a 70-es években volt, a Magyar Televízió innen közvetítette a Táncdalfesztivált, és innen indult útjára a Halló, itt Balaton! sorozat, amelyben olyan, akkor pályakezdő előadók léptek fel, mint Koós János, Kovács Kati, Korda György vagy Hofi Géza, az 1980-as években pedig az Interpop Fesztivál népszerűsítette a színpadot a legismertebb magyar énekesek és zenekarok szerepeltetésével.

Hirdetés

Próba

Rockzenés játékot mutatnak be a Soproni Petőfi Színházban

Próbafotók: Pomezanski György

Megzenésítették Schiller Ármány és szerelem című drámáját; a rockzenés játékot február 24-én mutatják be a Soproni Petőfi Színházban – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. (tovább…)

Tovább olvasom

Próba

Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatják be az Újszínházban

Herczeg Ferenc Bizánc című történelmi színművét mutatják be február 23-án az Újszínházban Budapesten – hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. (tovább…)

Tovább olvasom

Határtalanul

Nyílt próba és diáktalálkozó Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban 2017. december 18-án több mint 700 diák jelenlétében tartottak színhábemutató foglalkozást. (tovább…)

Tovább olvasom

Premier

Bognár Péter darabját mutatja be a Katona József Színház

Kortárs író, Bognár Péter darabját mutatja be kedden a Katona József Színház a Kamrában; a fiatal szerző a színház számára írt Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című művét Gothár Péter állítja színpadra. (tovább…)

Tovább olvasom

Próba

Az oroszlán télen című darabot mutatják be a Belvárosi Színházban

James Goldman Az oroszlán télen című drámáját mutatja be december 21-én az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban Gálffi László, Hernádi Judit, Ötvös András, Schruff Milán, Mészáros Máté, Szakács Hajnalka és Horváth Illés szereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében.

(tovább…)

Tovább olvasom

Premier

A Jóembert keresünk a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

Bertolt Brecht – Paul Dessau Jóembert keresünk című színművét láthatja a közönség a székesfehérvári Vörösmarty Színházban; az alkotók szerint Brecht összetett, érzelemgazdag meséje sohasem volt időszerűbb mint világunkban – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

(tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: