A járványra reflektáló előadást készít a Pannon Várszínház


A koronavírus-járványra reflektál Géczi János, Likó Marcell és Vándorfi László DEkaMerON című előadása, amelyet a Pannon Várszínház november 26-án mutat be Veszprémben, a Hangvillában.

A darabról tartott szerdai veszprémi sajtótájékoztatón Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója elmondta: nem átfogó társadalmi, mentális körképet szerettek volna adni a koronavírus-járvány következményeiről, viszont kortárs alkotóként kötelességüknek érezték foglalkozni a pandémia hatásaival.

Hangsúlyozta: a DekaMerON című előadással nem Boccaccio hétszáz éves művének színpadi bemutatására készül a színház. A cél az, hogy egy összművészetiségen alapuló produkció jöjjön létre, amelyben új szövegek és zenék találkoznak kulturális tradíciókkal, toposzokkal, dalokkal, áriákkal, szövegekkel és így jön létre tíz eljátszható történet – foglalta össze.

A darab, melyhez közösségi média kampányt is indított a színház, még nincs kész – emelte ki Vándorfi László. Nincs még végleges szereposztás, és az alkotói munka is folyik, Géczi János írja a szövegeket, Likó Marcell pedig a hozzájuk fűződő dallamokat – mondta.

Annyi biztos, hogy az egyrészes előadást tíz szereplő játssza, öt-öt fiatal nő és férfi, a koreográfus Hernicz Albert lesz, valamint a sólyom feláldozásáról szóló novella sajátos megjelenítésével Boccaccio művére is reflektálnak – ismertette az igazgató, aki egyben a darab rendezője is.