Izgalmas évad a GGTánc Egernél

– Hetedik alkalommal várjuk Egerbe az (első sorban hazai) táncpaletta aktuális alkotásait. Ebből nem csupán a közönség profitálhat, saját- és vendégtáncművészeink számára egyaránt szakmai fejlődést jelent – fogalmaz Topolánszky Tamás,  Harangozó-díjas koreográfus, a GGTánc Eger vezetője az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál beharangozóján.

Az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál egyedülálló kezdeményezés, hiszen a Dunától keletre, országos szinten ez az egyetlen ilyen volumenű professzionális táncesemény.

Idén szeptember 26-30 között tizenegy produkciót láthatunk majd, többek között a Frenák Pál Társulat, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház, a Közép-Európa Táncszínház, Grecsó Zoltán, a Sopron Balett, a Tellabor, az Inversedance, a Fodor Zoltán társulat, Bozsik Yvette társulat, a Magyar Táncművészeti Egyetem és a házigazda GGTánc Eger előadását.

Megújul társulatunk – mondja Topolánszky Tamás. Rovó Virág és Rayco Lacuona Suarez csatlakozott hozzánk. Az évad során több előadásban is közreműködnek a táncosaink, saját bemutatóként pedig a Magyar rapszódiák A bölcsőtől a sírig című táncjátékot visszük színpadra március 8-án.