Idén először a nézőkkel együtt búcsúztatja az óévet a Budapest Bábszínház


Új hagyományt teremt a Budapest Bábszínház: idén először a nézőkkel együtt búcsúztatja az óévet a Dekameron 2023 előadással, valamint a színház idén is a KöJkök a Gyermekotthonban Egyesülettel együttműködve gyermekotthonokban élő gyerekek kívánságait teljesíti.

Advent első vasárnapján a Budapest Bábszínház is ünneplőbe öltözik. Az utolsó bárány című előadás után karácsonyfadíszeket készíthetnek a gyerekek és szüleik, majd az aulában a színház karácsonyfáját is együtt díszíthetik fel a társulat tagjaival – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

Mint írták, Az utolsó bárány története az egyik legnépszerűbb a családok körében, így karácsonykor és két ünnep között műsorra tűzi a teátrum.

A Budapest Bábszínház társulata számára mindig is kiemelten fontos volt a jótékonyság, különösen az ünnepekkor, így idén is összefogott a színház a KöJkök a Gyermekotthonban Egyesülettel, hogy száz rászoruló, gyermekotthonban élő gyermek karácsonyi kívánságát teljesítsék – emelték ki a közleményben.

Mint írták, a bábszínház a nézőit is kéri, hogy vegyenek részt ebben az akcióban.

A tájékoztató szerint december 27-én folytatódik az Éjszaka a bábszínházban: a népszerű Gengszter nagyi előadáshoz kapcsolódóan izgalmas kulisszatitkokat tudhatnak meg azok a 10-12 éves gyerekek, akik ellátogatnak az egész éjszakás kalandjátékra a téli szünetben.

A bábszínház idén először nyitja meg kapuit szilveszter este a közönség előtt. Az egyik legnépszerűbb felnőtteknek szóló előadását, a Dekameron 2023-t játsszák december 31-én, majd a színészekkel közös koccintásra várják a nézőket – áll a közleményben.