Huszka Jenő operettje a Turay Ida Színházban látható


Huszka Jenő Bob herceg című operettjét december 29-én mutatják be a Turay Ida Színházban, Budapesten.

Huszka Jenő 3 felvonásos zenés darabja volt az első magyar nyelven megírt operett. A művet 1902. december 20-án mutatták be a Népszínházban – idézték fel az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Kállay Bori érdemes művész, akit az anyakirálynő szerepében láthat a közönség, a műsorban elmondta, hogy a zenés darabot a nagyobb vidéki városok után láthatja a közönség Budapesten Bozsó József rendezésében.

A Londonban játszódó történetet több szereposztással is játsszák. Kérdésre válaszolva úgy vélte, Bob herceg százéves diadalútjának titka elsősorban a muzsika, ami mindenkit megérint.

Sövegjártó Áron színész, akit a közönség György herceg szerepében láthat, a műsorban felidézte, hogy 10 éve játssza el Bob herceg kettős figuráját, első alkalommal Sopronban láthatta a közönség ebben a szerepben.

Kiemelte, hogy az operettben látható az 1972-ben készült filmben szereplő Bob herceg is, Nagy Gábor, aki most Tom apó szerepébe bújt.

A zenés darabban közreműködik többek közt Bodor Szabina, Győri Péter, Dósa Mátyás, Zsolnay András, Borbély Krisztina – sorolta a színész.