Hóvirággal borítják be a gyerekek a Jókai Színházat

Interaktív meseelőadás Békéscsabán

A Békés Megyei Jókai Színház mesejátékának, a Négy évszaknak akaratos kiskirálylánya a tél közepén hóvirágot akar, kihirdeti hát, megjutalmazza arannyal azt, aki megajándékozza őt a virággal. A kapzsi mostoha és lánya Ánját, az árva kislányt küldi ki szívtelenül a hóviharba virágot szedni. Egyedül persze nem sikerülne a szerencsétlen kislánynak legyőzni a természetet, segítségére sietnek az évszakok és átmenetileg tavaszt varázsolnak, hogy nyíljon ki a hóvirág.

S ebben a pillanatban a nézőtéren kigyúlnak a fények, és több száz hóvirág emelkedik a magasba. Ezeket a rajzolt, festett, ragasztott, hímzett, fűzött csodákat mind-mind azok a gyerekek készítik, akik ellátogatnak a Jókai színházba. Koleszár Bazil Péter rendező őket is bevonta a játékba: a Jókai színház hóvirágkészítő versenyt hirdetett, így a kis nézők saját készítésű hóvirágokkal segítenek továbbgörgetni az eseményeket. Ánja hatalmas kosár hóvirággal tér haza a hóviharból.

Image

A Jókai színház számára nem ismeretlen az effajta interaktív játék. A porondszínházi produkciókban – az Aida című musicalben és a Csínom Palkó etno-operettben – már több bátor vállalkozó léphetett a színpadra a nézőtér soraiból, s ebben az évadban is számíthat még meglepetésekre a közönség: a Csörte című előadásban is megmutathatják magukat a vállalkozó kedvűek.

A gyerekek hóvirágaiból csodálatos kiállítást szervezett a Jókai színház, az előadássorozat végén pedig szakértő zsűri dönt a legszebbekről, melyek alkotóit értékes ajándékok várják majd karácsony előtt.

T. S.