Hófehérke és a hét törpével zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok


Családi mesebalettel, a Hófehérke és a hét törpével zárul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a fesztiválra új szereposztással visszatérő darabot pénteken és szombaton láthatja a közönség – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Hófehérke és a hét törpe mesebalett már az egész világon, Európától a Távol-Keleten át Ausztráliáig hatalmas sikert aratott, 2012-ben pedig a hongkongi művészeti fesztivál nyitódarabja volt. Az ausztrál kritikusok egyenesen Andrew Lloyd Webber munkáihoz hasonlították a darabot. A Magyar Állami Operaház legsikeresebb produkcióját a Grimm testvérek meséje alapján a librettót is készítő ifj. Harangozó Gyula rendezte és koreografálta, zenéjét Kocsák Tibor szerezte.

A darab szabadtéri premierjét tavaly tartották az Újszegedi Szabadtéri Színpadon, a fesztivál kisebbik játszóhelyén. Az előadás játékosan varázslatos díszletét Kentaur álmodta meg, a liget a nézőteret és a színpadot övező hatalmas fáinak köszönhetően pedig csodákat rejtő erdőben érezheti magát a közönség.

Idén új szereposztással tér vissza a fesztiválra a darab: a főszerepeket a Budapesti Operettszínház művészei táncolják, mellettük a tavalyi előadásokhoz hasonlóan a Szegedi Nemzeti Színház tánckarának tagjait láthatja a közönség.

Ifj. Harangozó Gyula úgy fogalmazott, rendezőként a szereplőknek megadja a kereteket, de biztosítja a szabadságot a táncosoknak ahhoz, saját karakterüket kialakítva jól érezzék magukat a színpadon. A táncművész, koreográfus szerint a Hófehérke és a hét törpe négytől százéves korig minden korosztályt megszólít, olyan mese, amely egyaránt kínál tanulságokat a gyermekeknek és szüleiknek, élményt a balettet kedvelő közönségnek és a műfajjal most ismerkedőknek.