Hobo Circus Hungaricusa a Városligeti Műjégpályán

Porondszínházi előadás keretében adja elő Circus Hungaricus című, tavaly megjelent albumát Hobo szombaton, vasárnap és hétfőn a Városligeti Műjégpályán. Az énekes-szövegíró lemezének témája jórészt a cirkusz körül forog és a mai Magyarország hangulatát mutatja be sajátos módon. A mostani produkció ötvözi a cirkuszt, a színházat és a zenét: Hobo zenekara mellett színpadra lép a fővárosi Hippodrom Társulat tíz artistája, a békéscsabai Jókai Színház tizennégy színésze és színi hallgatója, valamint Oleg Zsukovszkij orosz mozgásművész – tájékozatták a szervezők az MTI-t.

Hobo az 1970-es, 1980-as években tudatosan felvállalta a bohóc szerepét a magyar rockzenében, és bár az elmúlt két évtizedben ez kevésbé volt jellemző rá, most visszatért hozzá. “Ez önkéntelen volt, a lemez reflexió mai világunkra. Mivel az egésznek számomra van egy cirkuszi íze, ebben én kötéltáncos nem lehetek, csak a bohóc. Nyilván 25 évvel ezelőtt, a Vadászat készítésekor másfajta bohóc voltam, azóta viszont további vereségek értek, ami erősítette bennem a jóban való hitet és reményt” – fogalmazott az előadóművész korábban az MTI-nek.

A Circus Hungaricus lemezt, amelynek zenéjét Madarász Gábor szerezte, Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója vitte színre, a játékteret Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója tervezte. A produkciót április végén mutatták be a békéscsabai evangélikus templom udvarában felállított ötszáz férőhelyes porondszínházban, a Jókai Színház mobil játszóhelyén. Hobo lemezére sok helyszínen játszódó, több szálon futó cselekményt álmodtak az alkotók, amelyek az énekes monológjaival különleges előadást eredményeznek.

A több szálon futó cselekménysort multimédiás tartalmakkal Vidnyánszky Attila filmszerűen vitte színpadra.

Hobo porondszínházi előadása a nyár folyamán még Kapolcson, a Művészetek Völgyében lesz látható, szeptemberben pedig Debrecenben vernek sátrat a produkcióval.