Hirtling István kapta az Ivánka Csaba-díjat

Hirtling István színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja kapta idén az Ivánka Csaba-díjat, – Pusztai Ágoston szobrászművész alkotását –rendkívül magas színvonalú, a legveretesebb prózai és zenés színházi előadásokban, tragédiákban, komédiákban, klasszikus és kortárs színművekben, operettekben, musicalekben egyaránt hiteles, ihletett, különleges karizmával megformált intuitív alakításaiért, megalkuvásoktól mentes, emberi fedezettel megalapozott művészi munkájának elismeréseként.

A díjat egy pályatársakból álló kuratórium ítéli oda minden évben. A kitüntetést a Bajor Gizi Színészmúzeumban, 2013. december 16-án, KUBIK ANNA színművész adta át.

Hirtling István (Bp. 1958. március 20.) Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1984-ben végzett Kerényi Imre, Huszti Péter, Versényi Ida osztályában. 1984-1990 között a Nemzeti Színház társulatának tagja volt. 1990-től egy évig a Madách Színház tagja, majd szabadfoglalkozású művészként továbbra is ott játszott. 1993-tól a Művész Színház, 1995-től a Thália Színház, utána az abból alakult Thália Társaság tagja volt, majd alapítója a Kelemen László Színkörnek.  Ezt követően 1997-től a szolnoki Szigligeti Színház, 1998-2011 között az Új Színház művésze volt. 2012-től a Székesfehérváron játszik, a Vörösmarty Színház tagja.