Maradjunk kapcsolatban!

Hét új bemutatóval várja a közönséget a Centrál Színház az új évadban

Hét új bemutatóval, közte Ibsen drámával, krimikomédiával és Molnár Ferenc vígjátékával várja a közönséget a 2017/2018-as évadban a budapesti Centrál Színház.

    Az évadot október 6-án Pokorny Lia rögtönzésekkel tűzdelt, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató darabja nyitja Dolgok, amikért érdemes élni címmel Horgas Ádám rendezésében. Október 20-án a Hajmeresztő című krimikomédiát mutatják be Morcsányi Géza fordításában, Simon Kornéllal a főszerepben. A Puskás Tamás rendezte darab szerint a fodrászszalon vendégei és dolgozói közül valaki ollóval leszúrt egy világhírű zongoraművésznőt. A nyomozás a nézők irányításával zajlik majd, így a történet minden előadáson máshogy alakul – közölte a színház szerdán az MTI-vel.
    Novemberben Balogh Anna, Ágoston Kati, Vári-Kovács Péter és a társulat új tagja, Ódor Kristóf tolmácsolásában felfrissülve tér vissza az Ájlávjú című zenés darab, amely párkapcsolatról, férfiakról és nőkről, életről és halálról szól. Szintén novemberben tűzi műsorára a színház a Personát; Bergman klasszikusában Balsai Móni és Györgyi Anna áll színpadra Hidvégi Nóra rendezésében. Decemberben indul az a havonta ismétlődő felolvasóest-sorozat, amelyben az ország színészei és színésznői párban olvassák fel a Love letterst, egy férfi és egy nő gyermekkortól halálig tartó levélváltását.
    Ibsen Kísértetek című darabja Alföldi Róbert rendezésében lesz látható, a női főszerepet Básti Juli, a két férfi főszereplőt Gáspár Tibor és Gáspár Sándor játssza. Márciusban Molnár Ferenc Delila című vígjátéka gazdagítja a színház repertoárját Puskás Tamás rendezésében, Balsai Mónival és Stohl Andrással a főszerepben. Az előadás különlegessége, hogy 80 évvel ezelőtt az ősbemutató ugyanezen a színpadon volt.
    A Centrál Színház a 2016/2017-es évadban összesen 426 előadát tartott, melyek látogatottsága 99,11 százalékos volt, a teljes nézőszám így meghaladta a 144 ezer főt, több mint 20 ezerrel túllépve a korábbi évad számát. Ez az ugrásszerű növekedés a két egyedülállóan sikeres nagyszínpadi bemutatónak, a My Fair Lady-nek és a Házassági leckék középhaladóknak című előadásnak volt köszönhető, amelyek az új évadban is szerepelnek a színház kínálatában.

Hirdetés

(nem)csakegykép(p)

A virtuális valóságot és a színpadi látványt egyesítő előadás a kolozsvári színházban

Tovább olvasom

Premier

Történelmi drámát mutat be az Újszínház pénteken

Herczeg Ferenc Bizánc című színművét mutatja be az Újszínház; a történelmi drámát Nagy Viktor rendezésében pénteken láthatja először a közönség. (tovább…)

Tovább olvasom

Ajánlom magam

II. Teátrum Neked!

Zentai Teátrumi Napok, 2018. február 21-24., Zentai Magyar Kamaraszínház

Folytatódik a Magyar Teátrumi Társaság tavaly útjára indított fesztiválja Zentán! Az idén már négy naposra bővült rendezvénysorozat, a II. Teátrum Neked! keretei között a vajdasági közönség egyaránt találkozhat gyermekeket- és felnőtteket megszólító színházi programokkal. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Ismét közös produkcióra készül a nemzeti színház és a nemzeti táncegyüttes

Az Egri csillagok előadására készül a Magyar Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Gálaműsorral ünneplik vasárnap a magyar széppróza napját

Gálaműsorral, novellaíró versennyel, antológia-bemutatóval és koncerttel ünneplik vasárnap a magyar széppróza napját a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), a Nemzeti Színházban délután a Versek szódával programmal várják az érdeklődőket. (tovább…)

Tovább olvasom

Röviden

Barnák Lászlót választották a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának

Barnák László színész-rendezőt választotta egyhangú döntéssel a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójának a Tisza-parti város közgyűlése pénteken. (tovább…)

Tovább olvasom
Hirdetés

Facebook

Hirdetés

Népszerű

%d blogger ezt szereti: