Hat bemutatót tervez a Magyar Színház az új évadban

Hat bemutatót tervez a Magyar Színház az új évadban: a műsoron szerepel a Folytassa, Ciceró!, az Időfutár, a Tündér Lala, a Legyetek jók, ha tudtok!, a Pinokkió és A maratonfutók tiszteletkört futnak című darab.

A színház szeptember 21-én tűzi műsorra Maurice Hennequin és Pierre Veber Folytassa, Ciceró! – avagy botrány a törvényszéken című komédiáját Horváth Illés rendezésében – olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea Időfutár című zenés darabját október 13-tól láthatja a közönség, Budapesten először. A produkció rendezője Tasnádi Csaba lesz. Október 27-én tartják a premierjét Szabó Magda és Egressy Zoltán Tündér Lala című zenés mesejátékának, amelyet Halasi Dániel állít színpadra.

December 7-re tűzték ki a bemutatóját A maratonfutók tiszteletkört futnak című fekete komédiának. Dusan Kovacevic művének rendezője Paolo Magelli lesz.

A Legyetek jók, ha tudtok! című zenés játékot 2019 januárjában mutatják be. Luigi Magni és Bernardino Zapponi azonos című filmforgatókönyvéből Vajda Katalin készített színpadi változatot. A produkció rendezője Nagy Viktor.

Szintén az évad második felében tűzik műsorra Carlo Collodi-Litvai Nelli Pinokkió című mesejátékát, amelyet Eperjes Károly rendezésében láthat a közönség.

Az évad új bemutatói mellett 15 produkciót tart repertoáron a színház.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a Thália Színházban zajló felújítási munkák miatt a Vidéki Színházak Fesztiválját az idén a Magyar Színházban rendezik meg szeptember 3. és 10. között, és a Radnóti Színház is részben a Magyar Színházba költözik saját épületének felújítása idejére. A III. Richárd és az Ádám almái című előadást láthatja a közönség a Hevesi Sándor téri színházban.

A társulat új tagja Telekes Péter, aki a Vígszínházból érkezett a Magyar Színházba. Az Agárdy Gábor színművész emlékére alapított Agárdy Emlékláncot – amelyet a társulat művészei titkos szavazással ítélnek oda évente – az idén Csernus Mariann Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész nyerte el.

A Magyar Színház az Európai Színházi Konvenció tagjaként idén januárban jelentkezett egy 2020-ig tartó projektre, amelynek keretében egy új, fiatalokról, fiataloknak szóló színdarabot, illetve előadást kell létrehozni külföldi partnerszínházakkal.

A Magyar Színház szeptember 1-jén részt vesz a Pozsonyi Pikniken, szeptember 22-én pedig a Színházak éjszakáján – teszik hozzá.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Zalán János négy évre kapott igazgatói megbízása 2019. január végén lejár. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma júliusban írt ki pályázatot a Pesti Magyar Színház igazgatói állására, amelyre Zalán János igazgató az augusztusi határidőig beadta pályázatát.