Három új produkció lesz a pécsi Bóbita Bábszínház ősszel induló évadában


Három premierrel és a korábbi években bemutatott több produkcióval, négy új bábszínész érkezésével készül az ősszel induló új évadra a pécsi Bóbita Bábszínház – tájékoztatta a társulat az MTI-t hétfőn.

A baranyai megyeszékhelyen több mint hatvan esztendeje működő intézmény évadajánlója szerint elsőként október 14-én tekinthet meg új előadást a közönség. Cseri Hanna rendezésében a négy éven felülieket hívják a Szegedi Katalin tollából származó, Lenka és Palkó című darabra. Az elfogadásról szóló – Arató Máté, Szalai Barbara, Papp Melinda, Matta Lóránt tolmácsolásában megvalósuló – mű középpontjában Lenka, az átlagosnál gömbölyűbb kislány és Palkó, a vékony fiú áll, akiket osztálytársaik csúfolnak.

Az öt éven felülieknek szóló, jövő márciustól megtekinthető Szép Cerceruska című – Szalai Barbara, Szabó Dalma, Arató Máté, Matta Lóránt, Rácz Attila szereplésével színre kerülő – darabban az árva Cerceruska és kishúga egy zsarnok asszonynál dolgoznak étel és szállás fejében, de a rossz bánásmód miatt egy napon elszöknek tőle. A magyar népmese alapján Boráros Milada által bábszínpadra írt és rendezett darabban közös kalandjukat kísérheti végig a közönség.

Szintén jövő tavasszal kerül színpadra egy 14 éven felülieknek szánt komplex színházi nevelési produkció #Apa_anya-én_ő címmel Tóth Zoltán rendezésében, Arató Máté, Szabó Dalma, Papp Melinda, Matta Lóránt, Rácz Attila szereplésével. Az új bemutatóval az alkotók szeretnének “súlyt adni a gyermekvállalás átgondolt és tiszta útjához, hogy a játszott és megélt helyzet okozta tanult tapasztalat segítse az átgondolt családtervezést” – közölte a társulat.

A műsoron tartott előadások között lesz a többi között az előző évadban nagy sikerrel bemutatott Kacor király, a népszerű Torzonborz és a holdrakéta, a Hamupipő, Az elveszett szaloncukor, a Menjünk, menjünk Betlehembe! is a repertoár részét képezi majd, ahogy az olyan közkedvelt “pöttömszínházi” produkciókat is játsszák még, mint a Szivárványhinta, ac Tipegő-topogó, az Icurka-picurka, a Cini-cini muzsika, a Dödölle.

A bábszínház az előadások mellett óvodásoknak és iskolásoknak kézműves- és bábkészítő foglalkozásokat, összművészeti előadásokat, szabadtéri játékokat kínál, továbbá az ifjúsági és a felnőtt korosztályt foglalkoztató témákat bemutató programokat is tart.

Az előző évben a társulat 255 előadásán több mint 32 ezer nézőt látott vendégül, művészei több mint tucatnyi – köztük három külföldi – nagyrendezvényen, fesztiválon léptek fel, tovább a bábszínház három kiállítást is tartott.

Az előadásokról, a jegy- és bérletárakról részletes tájékoztatás az intézmény honlapján, a bobita.hu címen olvasható.