Három új darab próbái kezdődtek meg a Békéscsabai Jókai Színházban


Szerelmi történet, mese és Petőfire emlékező mű előkészületei is folynak a Jókai Színházban

Három újabb darab próbáit kezdte meg a Békéscsabai Jókai Színház: az Országúton Federico Fellini Oscar-díjas filmjének színpadi adaptációja, amely szívszaggató játékként és cirkuszi „crossoverként” is meghatározható. Kiss József Jászai Mari-díjas rendező a nagy neorealista olasz film nyomán mutatja be a szeretet mindent lebíró erejét az ártatlan, bohókás kis Gelsomina, az őt tanítgató Bohóc és Zampano, a kegyetlen erőművész történetében. A darab főbb szerepeiben Bartus Gyulát, Földesi Ágnes Villőt és Czitor Attilát láthatja majd a közönség.

Az égig érő fa című Benedek Elek-mesét Szente Éva átdolgozásában rendezi meg Herczeg T. Tamás. Viola királykisasszony épp hetvenhét kérő közül válogat (vagy éppen egyiküket sem akarja választani?), amikor hatalmas forgószél ragadja el, és a Sárkány az égig érő fára viszi. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy kevéssel előtte már megismerkedett Kondás Jancsival, aki elhatározza, hogy megmenti a gyönyörű hercegkisasszonyt. Szerencsére egy malaca is van, aki jótanácsokkal látja el a fiút. Bartus Botond, Gulácsi Réka és Márki Szabina játékának egyenrangú társa lesz Szirtes Edina Mókus zenéje.

Czitor Attila, a Petőfi Mezőberényben című Németh László-darab rendezője nyitja meg az olvasópróbát

Czitor Attila, a Petőfi Mezőberényben című Németh László-darab rendezője nyitja meg az olvasópróbát

Németh László egyfelvonásosát, a Petőfi Mezőberényben című drámát a Színitanház, az Ifjúsági és Gyermekszínházi Alapítvány, a mezőberényi Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ, valamint a Békéscsabai Jókai Színház közösen állítja színpadra, Czitor Attila rendezésében. A ritkán játszott művet április 11-én mutatják be Mezőberényben, a darab eredeti színhelyén, a békéscsabai Színitanház hallgatóinak előadásában.